Raak mij aan! Touch me!

Op zaterdag 26 juni start de Tour de France. 

Wordt deze editie weer net zo spannend als de laatste en kunnen we een opnieuw een tweestrijd verwachten tussen de Slovenen Pogacar en Roglic? Is Bernal in de vorm van zijn leven, of gaat Enric Mas de hoge verwachtingen waar maken? En de Nederlanders, hoe zit het daarmee? Een podiumplek voor Wilco Kelderman is mogelijk mits hij niet opnieuw door pech achtervolgd wordt. En hoe staat Bauke Mollema ervoor?

In onze voorbeschouwing van 24 juni zullen deze zaken aan de orde komen, maar ook andere facetten van de tour zullen niet onbelicht blijven. Presentator van dienst is de flamboyante wielerliefhebber Erik Dijkstra. Te gast zijn oud-wielrenner Rob Harmeling, groot jong talent Lonneke Uneken, sportjournalist Herbert Dijkstra en schrijver van wielerboeken Frank Heinen.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Op weg naar Parijs: Voorbeschouwing op de Tour de France.

Erik Dijkstra

Presentator/journalist Erik Dijkstra maakte naam als één van de Jakhalzen (verslaggevers) in de eerste jaren van DWDD. Ook toen al wist hij precies de juiste toon te raken. Hij is eerlijk, goed geïnformeerd, no nonsense en heeft humor. Sport en politiek Den Haag komen in zijn geval vaker voorbij dan de zoveelste BN’er – of hij/zij moet het predicaat Held verdienen. 

Fotocredits: Tom Cornelissen

Erik Dijkstra

Frank Heinen

Frank won in 2009 als student Nederlands de Hard Gras Prijs voor Beste Sportjournalistieke Verhaal. Sindsdien schreef hij voor talloze kranten, tijdschriften en tv-programma's, zoals De Volkskrant, HP/De Tijd, Hard Gras, De Muur, Bahamontes, De Avondetappe en Studio Voetbal. Ook schreef hij enkele boeken over sport en een roman (niet over sport). Zijn laatste boek Buiten de Lijnen (2019) ontving de prijzen 'Voetbalboek van het Jaar' en 'Sportboek van het Jaar'.

Fotocredits: Tessa Posthuma

Frank Heinen

Herbert Dijkstra

Herbert Dijkstra is een voormalig Nederlands schaatser en wielrenner, die na zijn actieve sportloopbaan sportverslaggever werd. Zijn grote leermeester was Jean Nelissen. Hij versloeg tot nu toe 26 keer de Tour.Als sporter twee keer naar de Olympische Spelen geweest: 1988 Calgary schaatsen, en wielrennen Seoul. In de jaren daarna alle Spelen als journalist meegemaakt, in totaal 17 keer, Tokio worden zijn 18e Spelen.

1989 begonnen bij RTV Drenthe, in 1994 naar RTL Sport gegaan en eind 1994 verkast naar de NOS als schaats- en wielercommentator. Afgelopen winter 27e jaar als schaatscommentator bij de NOS, langebaan- en marathonschaatsen. Hoogtepunt als commentator: Elfstedentocht 1997.

Herbert Dijkstra

Lonneke Uneken

Lonneke Uneken is 21 jaar oud en woonachtig in Veendam. Van jongs af aan heeft ze schaatsen en wielrennen gecombineerd. Inmiddels is ze professioneel wielrenster bij team SD Worx, de ploeg van Anna van der Breggen en Chantal Blaak. Haar grootste overwinning was etappewinst in de Healthy Ageing Tour, op de VAM-berg.

Lonneke Uneken

Rob Harmeling

Rob Harmeling (1964) is voormalig professioneel wielrenner en maakte in 1986 deel uit van de Nederlandse ploeg die wereldkampioen werd op de 100 kilometer ploegentijdrit. In 1992 won hij een etappe in de Tour de France. De boodschap van de positieve fysieke, sociale en mentale voordelen van sport en bewegen verspreidt hij al jaren binnen het bedrijfsleven. Directeur en inspirerende kracht achter de Maartens Foundation.

Rob Harmeling

Sportzomer

Dit is de zomer van het EK, de Tour de France en de Olympische Spelen. Het Forum staat stil bij deze sportevents met onder andere boeiende voorbeschouwingen, sportdocumentaires en een fotopresentatie van Groninger Sporticonen. Vier de Sportzomer met ons en geniet samen met andere sportfans van de atleten, hun verhalen en overwinningen!

Sportzomer

Misschien vind je dit ook leuk

Time Trial Time Trial

Time Trial

maandag 5 juli 19:10 tot 20:42
Zomertalks met Sheila Sitalsing Zomertalks met Sheila Sitalsing

Zomertalks met Sheila Sitalsing

donderdag 22 juli 20:00 tot 21:00
Sportwedstrijden Sportwedstrijden

Sportwedstrijden

zaterdag 3 juli 14:00 tot 17:00

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on