Raak mij aan! Touch me!

Een nieuwe Wes Anderson (The Royal Tenenbaums) is altijd een feest.

Naar aanleiding van de release van The French Dispatch (release 21 oktober) duiken we in het kleurrijke oeuvre van visionair Anderson, die met zijn aanpak en vormgeving van narratief en karakters een heel eigen universum heeft geschapen waarbinnen hij zich optimaal kan bewegen.

Filmdocent Constant Hoogenbosch bespreekt, ondersteund door sprekend beeldmateriaal, de belangrijkste films van deze regisseur. Hij gaat in op significante persoonlijke achtergronden en neemt de stijl en kenmerken van de maker op de korrel. Tot slot bekijken we de regisseur en zijn films binnen een cultuurhistorisch kader, en tonen we zijn invloed op andere filmmakers.

Koop hieronder een ticket voor het online college. Dit kan tot donderdag 28 oktober om 17.00 uur. Kaartkopers ontvangen die middag een mail met alle informatie die nodig is om in de online omgeving te komen.

Agenda

Donderdag 28 oktober
19:00 tot 21:00
Online
€ 10,00

Online Filmcolleges: De Grote Regisseurs

Alex van Warmerdam, Charlie Chaplin, Paul Verhoeven, Wes Anderson en Anders Thomas Jensen. Het zijn grote regisseurs uit heden en verleden waar de echte filmliefhebber niet omheen kan. In de filmcollegereeks De Grote Regisseurs neemt filmdocent Constant Hoogenbosch je online mee langs invloedrijke filmregisseurs en hun werk.

Misschien vind je dit ook leuk

The French Dispatch

The French Dispatch

Langverwachte nieuwe film van Wes Anderson.

Premièredatum donderdag 21 oktober
Online Filmcollege: Anders Thomas Jensen

Online Filmcollege: Anders Thomas Jensen

Duik in de wereld van deze Deense duizendpoot.

donderdag 4 november 19:00 tot 21:00
Online Filmcollege: Charlie Chaplin

Online Filmcollege: Charlie Chaplin

Een van ’s werelds beroemdste filmmakers onder de loep.

vrijdag 15 oktober 19:00 tot 21:00

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >