Raak mij aan! Touch me!

Met zijn lesbische nonnenfilm Benedetta (release 14 oktober) schopt Paul Verhoeven weer lekker tegen de schenen van alles wat preuts en heilig is.

Altijd spraakmakend, vaak controversieel, maar nooit zonder boodschap: Verhoeven maakt zijn naam opnieuw waar. Met films als Turks Fruit, Soldaat van Oranje, Total Recall, Zwartboek en Elle durven we Verhoeven toch wel Nederlands’ grootste filmregisseur te noemen.

Online filmcollege

Filmdocent Constant Hoogenbosch bespreekt, ondersteund door sprekend beeldmateriaal, de belangrijkste films van deze regisseur. Hij gaat in op significante persoonlijke achtergronden en neemt de stijl en kenmerken van de maker op de korrel. Tot slot bekijken we de regisseur en zijn films binnen een cultuurhistorisch kader, en tonen we zijn invloed op andere filmmakers.

Koop hieronder een ticket voor het online college. Dit kan tot vrijdag 22 oktober om 17.00 uur. Kaartkopers ontvangen die middag een mail met alle informatie die nodig is om in de online omgeving te komen.

Agenda

Vrijdag 22 oktober
19:00 tot 21:00
Online
€ 10,00

Online Filmcolleges: De Grote Regisseurs

Alex van Warmerdam, Charlie Chaplin, Paul Verhoeven, Wes Anderson en Anders Thomas Jensen. Het zijn grote regisseurs uit heden en verleden waar de echte filmliefhebber niet omheen kan. In de filmcollegereeks De Grote Regisseurs neemt filmdocent Constant Hoogenbosch je online mee langs invloedrijke filmregisseurs en hun werk.

Misschien vind je dit ook leuk

Benedetta

Benedetta

De nieuwste film van Paul Verhoeven.

Premièredatum donderdag 14 oktober
Online Filmcollege: Anders Thomas Jensen

Online Filmcollege: Anders Thomas Jensen

Duik in de wereld van deze Deense duizendpoot.

donderdag 4 november 19:00 tot 21:00
Online Filmcollege: Wes Anderson

Online Filmcollege: Wes Anderson

Duik in een suikerzoet filmuniversum.

donderdag 28 oktober 19:00 tot 21:00

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >