Raak mij aan! Touch me!

Federico Fellini groeit uit tot één van de boegbeelden van de Italiaanse, maar ook de internationale cinema.

Fellini vormde een belangrijk Europees tegenwicht tegen de Hollywood filmindustrie met psychologische en/of sociale drama’s waarin een fantasierijk personage op zoek gaat naar de betekenis van zijn leven. Een zoektocht die vaak wordt gekenmerkt door veelvuldig gebruik van herinneringen, dromen, fantasieën en obsessies. Fellini goot dat in een vorm vol theatrale, carnavaleske en absurde voorstellingen waarbij sociale kritiek zeer zeker niet ontbrak.

Online filmcollege

Wat maakt Fellini zo groot en uniek? Filmdocent Constant Hoogenbosch bespreekt, ondersteund door sprekend beeldmateriaal, de belangrijkste films van deze regisseur. Hij gaat in op significante persoonlijke achtergronden en neemt de stijl en kenmerken van de maker op de korrel. Tot slot bekijken we de regisseur en zijn films binnen een cultuurhistorisch kader, en tonen we zijn invloed op andere filmmakers.

Koop hieronder een ticket voor het online college. Dit kan tot donderdag 27 mei 12.00 uur. Kaartkopers ontvangen die middag een mail met alle informatie die nodig is om in de online omgeving te komen.

Agenda

Donderdag 27 mei
19:00 tot 21:00
Online
€ 10,00

De Grote Regisseurs

Alfred Hitchcock, Ingmar Bergman, Federico Fellini, Stanley Kubrick, David Lynch en Joel en Ethan Coen. Het zijn grote regisseurs uit heden en verleden waar de echte filmliefhebber niet om heen kan. In de cursusreeks De Grote Regisseurs neemt filmdocent Constant Hoogenbosch je op zes avonden mee langs invloedrijke filmregisseurs en hun werk.

De Grote Regisseurs

Misschien vind je dit ook leuk

Online Filmcollege: Ingmar Bergman Online Filmcollege: Ingmar Bergman

Online Filmcollege: Ingmar Bergman

donderdag 20 mei 19:00 tot 21:00
Online Filmcollege: Stanley Kubrick Online Filmcollege: Stanley Kubrick

Online Filmcollege: Stanley Kubrick

donderdag 3 juni 19:00 tot 21:00
Online Filmcollege: The Coen Brothers Online Filmcollege: The Coen Brothers

Online Filmcollege: The Coen Brothers

donderdag 17 juni 19:00 tot 21:00

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on