Raak mij aan! Touch me!

David Lynch is werkzaam als filmregisseur, kunstschilder, striptekenaar, meubelontwerper en is ambassadeur voor transcendente meditatie.

De roots van Lynch liggen in het schilderen en omdat hij graag wilde dat zijn schilderijen gingen bewegen, stapte hij de filmwereld binnen. Lynch werkt vooral intuïtief, volgens dromen en ideeën die zich vormen in het proces van het maken. Ideeën vallen op hun plaats of niet – vallen ze op hun plaats dan is de film volgens hem geslaagd.

Lynch vormt al jaren de voorhoede van de Amerikaanse surrealistische cinema met (vooral) surrealistische thrillers waar droombeelden, seks, gewelddadigheid en zwarte humor hand in hand gaan met stilistische schoonheid en de contrasten in alledaagse elementen uit de Amerikaanse cultuur.

Online filmcollege

Wat maakt Lynch zo groot en uniek? Filmdocent Constant Hoogenbosch bespreekt, ondersteund door sprekend beeldmateriaal, de belangrijkste films van deze regisseur. Hij gaat in op significante persoonlijke achtergronden en neemt de stijl en kenmerken van de maker op de korrel. Tot slot bekijken we de regisseur en zijn films binnen een cultuurhistorisch kader, en tonen we zijn invloed op andere filmmakers.

Koop hieronder een ticket voor het online college. Dit kan tot donderdag 10 juli 12.00 uur. Kaartkopers ontvangen die middag een mail met alle informatie die nodig is om in de online omgeving te komen.

Agenda

Donderdag 10 juni
19:00 tot 21:00
Online
€ 10,00

De Grote Regisseurs

Alfred Hitchcock, Ingmar Bergman, Federico Fellini, Stanley Kubrick, David Lynch en Joel en Ethan Coen. Het zijn grote regisseurs uit heden en verleden waar de echte filmliefhebber niet om heen kan. In de cursusreeks De Grote Regisseurs neemt filmdocent Constant Hoogenbosch je op zes avonden mee langs invloedrijke filmregisseurs en hun werk.

De Grote Regisseurs

Misschien vind je dit ook leuk

Online Filmcollege: Alfred Hitchcock Online Filmcollege: Alfred Hitchcock

Online Filmcollege: Alfred Hitchcock

donderdag 13 mei 19:00 tot 21:00
Online Filmcollege: Federico Fellini Online Filmcollege: Federico Fellini

Online Filmcollege: Federico Fellini

donderdag 27 mei 19:00 tot 21:00
Online Filmcollege: Stanley Kubrick Online Filmcollege: Stanley Kubrick

Online Filmcollege: Stanley Kubrick

donderdag 3 juni 19:00 tot 21:00

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on