Raak mij aan! Touch me!

De makers van de prijswinnende films De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad zijn terug met een nieuwe film over de wereld onder onze voeten. Onder het maaiveld bevindt zich een microkosmos die communiceert is ronduit verbazingwekkend is. 

De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. 

De film vertelt het verhaal en de ontwikkeling van een groepje stedelingen die op een klein stukje grond, net buiten de grote stad, aan de slag gaan met het realiseren van een droom. Werkend in de tuin vangen ze slechts een glimp op van deze verborgen wereld. Het blijft lastig om er volledig in door te dringen. Terwijl je met je handen in de grond zit kom je tot nieuwe inzichten en met de geur van verse aarde in je neus begin je te beseffen dat er onder je voeten misschien nog wel meer tuin is dan daarboven. Sterker nog: zonder dat wemelende leven onder het maaiveld zou het bovengrondse leven helemaal niet bestaan.

"Fascinerende nieuwe documentaire van De nieuwe wildernis-regisseur Verkerk"
de Volkskrant 14091
"Spectaculaire kijk op een onderaards rijk"
NRC 14090

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Onder het Maaiveld.

Taal
Nederlands gesproken
Duur
75 min
Kijkwijzer
Acteurs
Marc van Will, Arigje Breevaart, John de Mol
Land
Nederland
Jaar
2022
Regie
Mark Verkerk

Misschien vind je dit ook leuk

Beau is Afraid Beau is Afraid

Beau is Afraid

zondag 11 juni 19:15 tot 22:25
Dalva Dalva

Dalva

zondag 11 juni 13:40 tot 15:17
Une belle course Une belle course

Une belle course

zondag 11 juni 18:10 tot 19:51

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >