Raak mij aan! Touch me!

Het ontroerende speelfilmdebuut van Lilian Sijbesma over de tienjarige Elvie die haar verstandelijk beperkte moeder voorbij groeit, waardoor hun levens langzaam beginnen te ontsporen.

Op een Nederlandse camping midden in het bos woont het tienjarige meisje Elvie samen met haar moeder. Elvie draagt zorg voor de dieren rondom hen en helpt haar opa (de laatste rol van de Belgische acteur Johan Leysen) met het runnen van de camping. Haar moeder is anders dan de meeste andere moeders en de twee moeten vaak wensen opgeven in hun relatie. Dat zorgt voor frustraties en eenzaamheid.
 
De nieuwsgierige Elvie begint de wereld en mensen te zien op een manier die haar moeder niet begrijpt. Elke dag wordt ze een beetje groter en een beetje eenzamer. ‘s Nachts zoekt Elvie rust onder de blote hemel. Dit is de eerste lange film geregisseerd door Lilian Sijbesma. Zij werkte mee aan de prijswinnende kinderseries Dropje en Kabam! Ook met Onder de blote hemel won Sijbesma al een prijs, namelijk de Visser-Neerlandiaprijs voor het beste originele scenario in Nederland en Vlaanderen toen het filmen nog moest beginnen.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Onder de blote hemel (10+).

Taal
Nederlands gesproken
Duur
92 min
Kijkwijzer
Acteurs
Ylse Ringeling, Ludwig Bindervoet, Rifka Lodeizen, Johan Leysen, Joy Wielkens, Renée Fokker, Johanna Ter Steege
Land
Nederland
Jaar
2023
Regie
Lilian Sijbesma

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >