Raak mij aan! Touch me!

In Official Secrets is Katharine Gun (Keira Knightley) een moedige Britse klokkenluider die haar leven en dat van haar geliefden op het spel zet om het juiste te doen.

De Oscarwinnende regisseur Gavin Hood (Eye in the sky) vertelt het waargebeurde verhaal van Katherine Gun (Keira Knightley). Een klokkenluider van de Britse geheime dienst die tijdens de aanloop naar de Irak-invasie in 2003, vertrouwelijke NSA-documenten lekte waarin een illegale spionageoperatie tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk werd onthuld. Met een groot eigen risico publiceerde journalist Martin Bright het gelekte document in de Londense krant The Observer, waarna het wereldwijd de krantenkoppen haalde.

Katherine werd door haar regering een verrader genoemd en beschuldigd van het overtreden van de ‘Official Secrets Act’. Ze weigerde te buigen en bleef bij haar standpunt, ook al werd haar leven en dat van haar geliefden hiermee in gevaar gebracht. Met een sterrencast, waaronder Ralph Fiennes (The Grand Budapest Hotel), Matt Smith (The Crown) en Rhys Ifans (Snowden), maakte regisseur Gavin Hood een aangrijpende film over een vergeten heldin die alles riskeerde om de levens van duizenden te redden.

"Geen traditionele spionagefilm"
NRC 3676
"Beklemmend eerbetoon aan de klokkenluider"
de Volkskrant 3675
"Een ander soort spionagedrama"
The Guardian 3674
Taal
Engels gespoken, Nederlands ondertiteld
Duur
112 min
Kijkwijzer
Acteurs
Keira Knightley, Matt Smith, Matthew Goode, Ralph Fiennes
Land
Verenigd Koninkrijk,VS
Jaar
2019
Regie
Gavin Hood

Misschien vind je dit ook leuk

Parasite Parasite

Parasite

donderdag 27 februari 11:30 tot 13:51

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on