Raak mij aan! Touch me!

Atlete Diana Nyad streeft op 60-jarige leeftijd naar het verwezenlijken van haar levenslange droom: een lange zwemtocht van Cuba naar Florida.

Nyad is een opmerkelijk waargebeurd verhaal over doorzettingsvermogen, vriendschap en mentale overwinning.

De film vertelt een meeslepend hoofdstuk uit het leven van topatlete Diana Nyad. Nadat ze het marathonzwemmen opgaf in ruil voor een carrière als gerenommeerd sportjournalist, wil Diana (Annette Bening, vier keer genomineerd voor een Academy Award) op 60-jarige leeftijd de zwemtocht afleggen die haar altijd heeft beziggehouden: de tocht van Cuba naar Florida. 

Met een afstand van 110 mijl ook wel de "Mount Everest" onder de zwemtochten genoemd. Vastbesloten om de eerste persoon te worden die de zwemtocht aflegt zonder beschermende kooi tegen rondzwemmende haaien, onderneemt Diana een spannende, vier jaar durende reis met haar beste vriendin en coach Bonnie Stoll (tweevoudig Academy Award winnares Jodie Foster) en een toegewijd zeilteam. 

De inspirerende en spannende film is het regiedebuut van de Academy Award-winnende documentairemakers Elizabeth Chai Vasarhelyi en Jimmy Chin (Free Solo, The Rescue). Nyad is geproduceerd door Andrew Lazar, p.g.a. en Teddy Schwarzman, p.g.a. met een scenario van Julia Cox en is gebaseerd op de memoires "Find a Way" van Diana Nyad.

Agenda

Donderdag 19 oktober
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Engels gespoken, Nederlands ondertiteld
Duur
120 min
Acteurs
Jodie Foster, Annette Bening
Land
VS
Jaar
2023
Regie
Jimmy Chin

Misschien vind je dit ook leuk

Irgendwann werden wir uns alles erzählen Irgendwann werden wir uns alles erzählen

Irgendwann werden wir uns alles erzählen

woensdag 4 oktober 20:55 tot 23:14
Jeanne du Barry Jeanne du Barry

Jeanne du Barry

woensdag 4 oktober 15:45 tot 17:52
Oppenheimer Oppenheimer

Oppenheimer

woensdag 4 oktober 19:30 tot 22:40

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >