Raak mij aan! Touch me!

Er is niets veranderd, de wereld is nog steeds hetzelfde. Ga de straat uit, om de hoek en alles is zoals het vroeger was. Of gek genoeg heel anders.

Na Borgman en Schneider vs. Bax is Nr.10 de nieuwe speelfilm van Alex van Warmerdam. Een thriller met elementen van een zwarte komedie.

Günter, als vierjarig kind gevonden in de Duitse bossen, groeit op in een pleeggezin. Vier decennia later is zijn leven normaal: hij verdient de kost als toneelacteur, brengt tijd door met zijn dochter Lizzy en heeft een verhouding met een getrouwde vrouw. Hij begint zich pas iets af te vragen over zijn afkomst als een vreemde man op een brug slechts één woord in zijn oor fluistert.

De belangrijkste rollen in Nr.10 worden gespeeld door Tom Dewispelaere, Frieda Barnhard, Hans Kesting, Anniek Pheifer, Dirk Böhling, Mandela Wee Wee, Richard Gonlag, Gene Bervoets en Pierre Bokma.

Agenda

Donderdag 30 september
Premièredatum, speeltijden volgen
19:00 tot 20:47
NFF-voorstelling
Camera 5
€ 11,00
Taal
Nederlands
Duur
100 min
Kijkwijzer
Acteurs
Tom Dewispelaere, Frieda Barnhard, Pierre Bokma, Anniek Pheifer, Hans Kesting, Mandela Wee Wee, Dirk Böhling, Gene Bervoets, Richard Gonlag
Land
Nederland
Jaar
2020
Regie
Alex van Warmerdam

NFF

Het Nederlands Film Festival komt naar Groningen toe! Van 24 t/m 30 september geniet je bij ons van zes unieke festivalpremières, tegelijk met de première met cast en crew in Utrecht. Net als de premières in Utrecht beginnen die in Groningen met een korte sferische introfilm, die start met de festivaltrailer inclusief partnerreel van het NFF en een introductie met de cast & crew van de desbetreffende première.

Misschien vind je dit ook leuk

Online Filmcollege: Alex van Warmerdam

Online Filmcollege: Alex van Warmerdam

Een van de meest eigenzinnige Nederlandse filmmakers.

donderdag 7 oktober 19:00 tot 21:00
Benedetta

Benedetta

De nieuwste film van Paul Verhoeven.

Premièredatum donderdag 14 oktober
Mijn vader is een vliegtuig

Mijn vader is een vliegtuig

Een onthutsende ontdekkingstocht naar het verleden.

vrijdag 24 september 19:00 tot 20:42

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >