Raak mij aan! Touch me!

Een hartverwarmende roadmovie over één van de grootste filmmakers die Nederland kent: Heddy Honigmann.

Als regisseur Heddy Honigmann van haar dokter te horen krijgt dat ze niet lang meer te leven heeft, besluit ze een reis te maken langs plekken en mensen die voor haar een grote betekenis hebben. Ze keert terug naar Peru, het land waar ze opgroeide en documentaire klassieker Metaal en Melancholie maakte. Ze deelt herinneringen met oude vrienden, ontmoet mensen die zij een stem gaf in haar documentaires en bezoekt de plek waar het allemaal begon: haar geboortehuis.

Met o.a. Kristien Hemmerechts en Johanna ter Steege blikt ze terug op haar familiegeschiedenis, de moeilijke relatie met haar vader en haar relatie met haar zoon. Ook blikt ze terug op haar omvangrijke oeuvre met prijswinnende bijzondere films als Hersenschimmen, Het ondergrondse orkest en O Amor Natural.

Agenda

Woensdag 29 september
18:40 tot 20:22
Camera 4
€ 11,00
Taal
Nederlands gesproken
Duur
92 min
Kijkwijzer
Acteurs
Heddy Honigmann
Land
Nederland
Jaar
2021
Regie
Heddy Honigmann

Women Make Film

Sinds het begin van de cinema schrijven, regisseren en produceren vrouwen films. Maar in filmlijstjes en bij prijsuitreikingen vind je ze niet zo vaak. In september 2021 zie je daarom de nieuwe monumentale docuserie Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema én vertonen we zo’n 25 essentiële, verrassende en plafondbrekende parels van vrouwelijke filmmakers.

In samenwerking met Internationaal Filmfestival Assen.

Meer Women Make FIlm

Beau Travail

Beau Travail

maandag 27 september 19:00 tot 20:52
Madeliefjes

Madeliefjes

zaterdag 25 september 16:00 tot 17:30
The Hurt Locker

The Hurt Locker

zondag 26 september 20:00 tot 22:21

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >