Raak mij aan! Touch me!

Tijdens de jaren '40 treedt de ambitieuze Stan Carlisle de kermiswereld binnen als mentalist. In een poging rijke toeschouwers op te lichten, besluit hij samen te werken met Lilith Ritter, een manipulatieve psychologe. Maar wat hij niet weet, is dat zij nog gevaarlijker is dan hij...

Wanneer Stan bij een circus terecht komt, ontdekt hij vrijwel meteen dat hij geknipt is voor de job. Samen met zijn elegante assistente Molly begint hij de gedachten van het publiek te lezen. Zijn talent voor manipulatie blijkt een gouden ticket om te ontsnappen uit zijn armoedig bestaan en wanneer zijn pad kruist met de aantrekkelijke Lilith ziet hij de kans om zijn vaardigheden als oplichter uit te testen bij haar welgestelde cliënten.

Meesterfilmer Guillermo del Toro (The Shape of Water) verzamelde een sterrencast voor zijn verfilming van het gelijknamige boek uit 1946. Bradley Cooper schittert in de hoofdrol en Cate Blanchett, Willem Defoe, Toni Collette en Rooney Mara vervolmaken het ensemble in deze venijnige film noir.

"Prachtig sinister sprookje"
VPRO Cinema 10305
"Onverholen hommage aan de klassieke film noir"
de Volkskrant 10306
"Elegant gestileerd rariteitenkabinet"
NRC 10307

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Nightmare Alley.

Taal
Engels gesproken, Engels ondertiteld
Duur
149 min
Kijkwijzer
Acteurs
Bradley Cooper , Cate Blachett, Willem Dafoe, Toni Collette
Land
VS
Jaar
2021
Regie
Guillermo del Toro

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >