Raak mij aan! Touch me!

Extravagante, in alcohol gedrenkte campus-romcom met excentrieke personages die een reeks onalledaagse situaties doormaken.

Het is een grenzeloos feestelijke avond, vol mogelijkheden. Een anonieme studente aan de universiteit van Kyoto zet ministapjes buiten haar comfortzone, door van kroeg tot kroeg te gaan, louche straatschuimers te ontmoeten en onuitgenodigd binnen te vallen op feestjes met vreemden. Deze avond is ook een kans voor de sullige ouderejaars die stiekem met haar flirt om te laten blijken wat hij voor haar voelt. Maar er staat een hele reeks bizarre personages tussen hen in: een erotica verzamelende wijnkenner, een seniele woekeraar annex opperheer, een opdringerige boekengnoom, een crossdressing hartenbreker en een moderne ridder die zijn ondergoed weigert te verschonen.

Met Night Is Short, Walk on Girl heeft Yuasa Masaaki een maffe, zwarte komedie bedacht die zich ontpopt als een videospel met twee personages, twee jonge mensen die een serie bijzondere taken voorgeschoteld krijgen die ze moeten volbrengen om hun doel te bereiken. De hyperbolische stijl, met kneedbare stripfiguren, simplistische silhouetten, platte kleurvlakken, split screens, schermteksten, de vierde muur doorbrekende voice-overs en een beladen soundtrack sluiten naadloos aan bij het veelbelovende nachtelijke decor van het verhaal.

Met deze opmerkelijke film, deels een allegorie van de reis naar volwassenheid en deels een nachtelijke, door alcohol gedreven tocht, gooit Yuasa het campus-romcomformat radicaal overhoop, waarbij de gebeurtenissen steeds krankzinniger worden en de vormexperimenten even hallucinant zijn als de plotontwikkelingen. Schoolromantiek is nog nooit zo surrealistisch geweest.

Vrijdag 3 februari met inleiding

Inleiding door Tess Wiskerke, Curator anime bij filmfestival Kaboom

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Night Is Short, Walk On Girl.

Taal
Japans gesproken, Engels ondertiteld
Duur
93 min
Land
Japan
Jaar
2017
Regie
Yuasa Masaaki

IFFR in Groningen

Het International Film Festival Rotterdam, maar dan in Groningen!

Wo 1 t/m zo 5 februari

IFFR in Groningen is dé kans om onbekende, internationale parels te verkennen of de bijzondere titels van het komende filmjaar alvast te ontdekken.

IFFR in Groningen

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >