Raak mij aan! Touch me!

Succesvol participeren in Nederland

Er zijn deze periode tienduizenden Oekraïners naar Nederland gekomen die mogelijk maanden of zelfs jaren zullen blijven. Zodra ze een verblijfplaats hebben gevonden, is het belangrijk dat kinderen naar school kunnen en volwassen in hun eigen inkomen kunnen voorzien. Het is belangrijk dat we vluchtelingen op weg helpen en handvatten geven hoe ze in Nederland succesvol participeren!

Bij de netwerkbijeenkomst wordt eerste een korte uitleg gegeven over het thema "Werken in Nederland - Hoe werkt dat?" en daarna gaan we in subgroepen met elkaar in gesprek.

Nederlandse vrijwilligers als kletsmaatje

We zoeken naar Nederlandse vrijwilligers die willen aansluiten om als maatje één of twee vluchtelingen op weg te helpen door met ze in gesprek te gaan tijdens de netwerkbijeenkomst. Na afloop kan je eventueel onderling gegevens uitwisselen om nog één of twee vervolggesprekken te plannen. 

Wil je deelnemer of vrijwilliger zijn, meld je dan aan via onderstaande knop.

Aanmelden als kletsmaatje

Netwerkbijeenkomst: herontdek kansen op de arbeidsmarkt tijdens een periode van herstel  

Als je leven gezondheidsuitdagingen kent zit er een verschil in wat je wenst en wat je kunt. Door een burn-out of chronische aandoening is soms tijdelijk of voor een langere periode niet alles meer mogelijk. Door het langer uit de arbeidsmarkt zijn komen er misschien onverwacht nieuwe situaties op je pad. Zoals het verlies van inkomen, beperkte dag invulling of het ontbreken van sociale contacten. Uiteindelijk kom je op het punt dat je afvraagt hoe je nu weer moet netwerken en hoe je gaat solliciteren in of na een periode van herstel.

Eens per maand organiseren wij een netwerkbijeenkomst. Voel je welkom om bij één of meerdere aan te schuiven om onder het genot van kop koffie of thee ervaringen uit te wisselen over het solliciteren en netwerken tijdens je periode van herstel.

Voor meer informatie en actuele data kijk op: www.jobon.nl/events 

Agenda

Woensdag 6 juli
13:00 tot 15:00
Cursus 3

Misschien vind je dit ook leuk

Digitaal Inloopspreekuur Digitaal Inloopspreekuur

Digitaal Inloopspreekuur

maandag 27 juni 14:00 tot 16:00
Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

maandag 27 juni 10:00 tot 12:00