Raak mij aan! Touch me!

Speelfilmdebuut van Martijn de Jong over een hecht gezin dat ontwricht raakt wanneer de vader na een professionele duik niet meer bovenkomt. 

Geen begrafenis, geen afscheid, alleen een huis vol herinneringen. Gebukt onder het ongrijpbare verlies, ontwijkt Merel de dood van haar man en alles wat er mee te maken heeft. Haar jonge kinderen raken hierdoor verstrikt in hun zoektocht naar antwoorden. Merel heeft geen andere keuze dan het verlies op haar eigen unieke manier onder ogen te komen. Ze zet haar helderziendheid in om contact te maken met haar overleden man.

Regisseur Martijn de Jong benadert graag gevoelige onderwerpen op een ontroerende manier, zonder in overdreven sentiment te belanden. In Narcosis portretteert hij een gezin dat mijlenver uit elkaar staat op een moment dat ze elkaar meer nodig hebben dan ooit tevoren. De liefdevolle, melancholische film laat zien dat rouwverwerking deels een intern proces is dat voor iedereen in andere fases verloopt, zowel in beleving als in tijd. Narcosis werd geselecteerd als de Nederlandse Oscar-inzending.

Met Thekla Reuten en Fedja van HuĂȘt.

"Intelligent rouwdrama"
VPRO Cinema 12603
"Een rouwdrama met paranormale trekjes"
NRC 12602
"Een aangrijpend speelfilmdebuut"
de Volkskrant 12601

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Narcosis.

Taal
Nederlands
Duur
112 min
Kijkwijzer
Acteurs
Thekla Reuten, Fedja van Huêt, Sepp Ritsema, Lola van Zoggel
Land
Nederland
Jaar
2022
Regie
Martijn de Jong

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >