Raak mij aan! Touch me!

Op woensdag 21 oktober is Hans Wiegel samen met zijn biograaf Pieter Sijpersma te gast in de Naked Lunch. Rense Sinkgraven zal met hen spreken over de net verschenen biografie Hans Wiegel.

Over Hans Wiegel

In Hans Wiegel beschrijft Pieter Sijpersma het roerige leven van een van de meest talentvolle én meest controversiële politici van na de Tweede Wereldoorlog: Hans Wiegel. Er zijn weinig politici die hun stempel zozeer op de vaderlandse politiek hebben gedrukt als hij. Zijn retorisch talent, zijn ‘gewonemensentaal’, zijn gevatheid, zijn vermogen om gecompliceerde onderwerpen tot hun essentie terug te brengen en zijn humor bezorgde Hans Wiegel al snel een grote aanhang. 

Over Pieter Sijpersma

Pieter Sijpersma studeerde filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkte onder andere als hoofdredacteur bij de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. 

Zijn biografie van Hans Wiegel is verschenen op 1 oktober 2020.

Over Pieter Sijpersma

Naked Lunch

Eens per maand schuift een bijzondere gast aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een lunch en een goed gesprek. Wat is zijn of haar favoriete kunst, welk boek raakt hem, welke muziek weet hem te ontroeren, welke film maakte een onuitwisbare indruk?

Vanwege de coronamaatregelen vinden de Naked Lunches dit najaar plaats in de Rabo Studio van het Forum. Hier geldt een beperkte capaciteit, reserveer daarom van te voren je tickets online.

Platform F

Bekijk andere Naked Lunches terug op Platform F. Bijvoorbeeld met Splinter Chabot, Nyassa Alberta of Bert Wagendorp.

Platform F

Misschien vind je dit ook leuk

Kenniscafe Kenniscafe

Kenniscafe

donderdag 12 november 17:00 tot 18:30
Rebels & Vrij Rebels & Vrij

Rebels & Vrij

zondag 1 november 16:00 tot 17:30

Vanzelf literaire activiteiten in je inbox? >

Vanzelf literaire activiteiten in je inbox? >

Forum Groningen, beste bibliotheek Nederland? Stem! >

Forum Groningen, beste bibliotheek Nederland? Stem! >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on