Raak mij aan! Touch me!

Elke derde vrijdag van de maand tijdens lunchtijd schuift een bijzondere gast aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een goed gesprek.

Schrijver Christine Otten was al uitgenodigd in maart, dat kon niet doorgaan vanwege de landelijke maatregelen rondom corona. Op vrijdag 3 juli hebben we haar opnieuw uitgenodigd! Want wij vragen ons nog steeds af: wat is haar favoriete kunst, welk boek raakt haar, welke muziek weet haar te ontroeren en welke film maakte een onuitwisbare indruk?

Over Christine Otten

Christine Otten (Deventer, 1961) brak in 2004 door met de roman De laatste dichters, die genomineerd werd voor de Libris Literatuur Prijs, bewerkt voor theater en is vertaald in het Engels. In 2011 verzorgde ze het Boekenweekessay Good Luck met fotokunstenaar Erik Kessels. Ze is bedenker en auteur van de Gevangenis Monologen, theatervoorstellingen gebaseerd op de verhalen van gedetineerden. Sinds drie jaar begeleidt ze een schrijfgroep van langgestraften in de Penitentiaire Inrichting Zuyder Bos in Heerhugowaard.

Haar nieuwe boek Een van ons gaat ook over een schrijfster - Katrien Achenbach - die schrijfworkshops geeft in de gevangenis. Ze heeft het gevoel dat ze er ‘thuiskomt’ en vriendschap en begrip vindt. De levenslang gestrafte Luc S. intrigeert haar. Hij neemt niet deel aan de workshop, maar als verzet tegen zijn uitzichtloze bestaan schrijft hij in het geheim meedogenloos eerlijk over zijn leven, zijn medegedetineerden én over Katrien.

Misschien vind je dit ook interessant:

Platform F Platform F

Platform F

Live meemaken en terugkijken

Bibliotheek Bibliotheek

Bibliotheek

Lenen, lezen, kijken, luisteren, gamen

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on