Raak mij aan! Touch me!

Elke derde vrijdag van de maand schuift een bijzondere gast aan tafel bij Rense Sinkgraven voor lunch en een goed gesprek. Op vrijdag 20 maart is dat schrijver Christine Otten!

Wat is haar favoriete kunst, welk boek raakt haar, welke muziek weet haar te ontroeren, welke film maakte een onuitwisbare indruk?

Christine Otten

Haar nieuwe boek heet Een van ons. Schrijfster Katrien Achenbach geeft schrijfworkshops in de gevangenis. Ze heeft het gevoel dat ze er ‘thuiskomt’ en vriendschap en begrip vindt. De levenslang gestrafte Luc S. intrigeert haar. Hij neemt niet deel aan de workshop, maar als verzet tegen zijn uitzichtloze bestaan schrijft hij in het geheim meedogenloos eerlijk over zijn leven, zijn medegedetineerden én over Katrien.

Christine Otten (Deventer, 1961) brak in 2004 door met de roman ‘De laatste dichters’, die genomineerd werd voor de Libris Literatuur Prijs, bewerkt voor theater en is vertaald in het Engels.

In 2011 verzorgde ze het Boekenweekessay ‘Good Luck’ met fotokunstenaar Erik Kessels. Ze is bedenker en auteur van de ‘Gevangenis Monologen’, theatervoorstellingen gebaseerd op de verhalen van gedetineerden. Sinds drie jaar begeleidt ze een schrijfgroep van langgestraften in de Penitentiaire Inrichting Zuyder Bos in Heerhugowaard.

Naar de collectie

Agenda

Vrijdag 20 maart
12:15 tot 13:15
3 West

Naked Lunch

Op elke derde vrijdag van de maand schuift een bijzondere gast aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een lunch en een goed gesprek.

De gast voor volgende maand is nog niet bekend. Hou onze website in de gaten!

Naked Lunch

Misschien vind je dit ook leuk

Douwe serveert Douwe serveert

Douwe serveert

donderdag 5 maart 12:15 tot 13:15
Lutje Poetry Lutje Poetry

Lutje Poetry

donderdag 27 februari 19:30 tot 21:30

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on