Raak mij aan! Touch me!

Eén keer per maand schuift een schrijver aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een lunch en een goed gesprek over zijn of haar nieuwe boek.

Op donderdag 9 juni zijn Marijn O’Hanlon en Mustafa Stitou te gast in de Naked Lunch. Rense Sinkgraven spreekt met hen spreken over hun net verschenen boeken. Marijn O’Hanlon komt met een dagboek Een jaar in de tuin van White Stork Farmhouse. Mustafa Stitou komt met een nieuwe bundel Waar is het lam?.

Over Marijn O’Hanlon

Marijn O’Hanlon (1959) werd geboren in  Amsterdam en doorliep de Rietveld Academie en een aantal jaar Conservatorium. Ze schreef en trad op met eigen werk, vooral met de band Ma Rain. Sinds 2018 woont ze in een boerderijtje in Drenthe met avonturier, reisboekenschrijver en wetenschapper Redmond O’Hanlon.

Een jaar in de tuin van White Stork Farmhouse (Een dagboek)

De Amazone en Drenthe, het lijkt nogal een verschil en dat is het natuurlijk ook. Reisschrijver Redmond O’Hanlon trok zich met zijn Nederlandse vrouw Marijn na een avontuurlijk leven terug op het Drentse platteland. ‘Natuur is de enige troost die we in het leven hebben,’ is een bekende uitspraak van Redmond O’Hanlon. Dat wordt maar weer eens bewezen in dit dagboek van Marijn O’Hanlon, waarin zij het dagelijks leven beschrijft in de grote tuin van een huis met een oievaarsnest op het dak. Meeleven met de natuur blijkt een probaat middel tegen de kwalen van het ouder worden en tegen depressies en kan het leven in Drenthe net zo interessant maken als dat in het Amazonegebied.

Foto: Fjodor Buis

11244

Over Mustafa Stitou

Mustafa Stitou (1974) heeft filosofie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. In 1994 debuteerde hij met de dichtbundel Mijn vormen. Daarna volgden Mijn gedichten (1998), Varkensroze ansichten (2003), bekroond met de Jan Campertprijs, en Tempel (2013), waarvoor hij de Awater Poëzieprijs kreeg. Hij was een jaar lang stadsdichter van Amsterdam, heeft opgetreden op tal van festivals in binnen- en buitenland, en zowel in Zweedse als in Engelse vertaling verscheen een bundel met een selectie uit zijn werk. In 2018 werd zijn poëzie bekroond met de A. Roland Holstprijs.

Waar is het lam?

In Waar is het lam?, zijn vijfde dichtbundel, zet Stitou een wereld neer die zowel archaïsch is als hedendaags, en onderzoekt hij het drama van het offer vanuit verschillende invalshoeken. Draait het uiteindelijk om angstbezwering? Is het gevaar dat moet worden afgewend ingebeeld of reëel? Waar is het lam? is een bundel waarin het persoonlijke en politieke, droom en werkelijkheid, vrees en verlangen continu op elkaar ingrijpen.

Foto: Frank Ruiter

11236

Agenda

Donderdag 9 juni
12:15 tot 13:15
3 West

Misschien vind je dit ook leuk

Mijlpalen in de literatuur Mijlpalen in de literatuur

Mijlpalen in de literatuur

donderdag 16 juni 20:00 tot 21:30
Naked Lunch in Haren: Sabine van den Berg Naked Lunch in Haren: Sabine van den Berg

Naked Lunch in Haren: Sabine van den Berg

vrijdag 17 juni 12:15 tot 13:15