Raak mij aan! Touch me!

Rense Sinkgraven zal met hem spreken over zijn nieuwe boek: De ivoren cel.

Douwe Draaisma (Nijverdal, 1953) studeerde psychologie en filosofie aan de Universiteit van Groningen. Na zijn studie vertrok hij naar de Universiteit van Utrecht, waar hij in 1993 bij Piet Vroon promoveerde op een proefschrift over de metaforische aard van de taal waarin we over het geheugen denken en spreken (De Metaforenmachine. Een geschiedenis van het geheugen). Sinds 2010 bezet Draaisma de Heymans-leerstoel van de Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn terugkeer naar de universiteit publiceerde hij Ontregelde geesten, een monografie over twaalf naamgevers uit de geschiedenis van neurologie en psychiatrie, zoals James Parkinson, Sergei Korsakov, Alois Alzheimer, Georges Gilles de la Tourette en Hans Asperger. In 2013 publiceerde hij De dromenwever.

Over het autobiografisch geheugen verschenen tot dusver vier boeken: Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt (2001), De heimweefabriek (2008), Vergeetboek (2010) en in 2016 Als mijn geheugen me niet bedriegtWaarom het leven sneller gaat als je ouder wordt is bekroond met verschillende wetenschappelijke en literaire prijzen.

Al vanaf 1992 verschijnen de boeken van Douwe Draaisma bij de Historische Uitgeverij, in de vormgeving van Rudo Hartman.

Over Naked Lunch
Op elke derde vrijdag van de maand schuift een bijzondere gast aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een lunch en een goed gesprek. Wat is zijn of haar favoriete kunst, welk boek raakt hem, welke muziek weet hem te ontroeren, welke film maakte een onuitwisbare indruk?

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Naked lunch: Douwe Draaisma.

Misschien vind je dit ook leuk

Flanor

Flanor

dinsdag 9 november 20:00 tot 21:30
Leesclub: De achtste zus

Leesclub: De achtste zus

maandag 1 november 19:30 tot 22:00