Raak mij aan! Touch me!

Deze geanimeerde cultklassieker neemt je mee op een surrealistische en psychedelische zelfontdekkingsreis.

Geniet van de psychedelische en markante beeldtaal van de Japanse cultregisseur Yuasa Masaaki in zijn eerste animatiefilm Mind Game. De film is gebaseerd op Robin Nishi’s manga en volgt de doldwaze, krankzinnige avonturen van Nishi en Myon, die gangsters bestrijden en met de dood flirten, tijdens een surrealistische zoektocht naar zichzelf. Mind Game verscheen in 2004 bij Studio 4°C, bereikte een cultstatus en werd veelvuldig bekroond op festivals over de hele wereld.

Met ongeremde blik behandelt Yuasa complexe thema’s rond identiteit en voorbestemming, met behulp van een mengeling van traditionele en moderne technieken. De film houdt het nooit bij een bepaalde stijl, maar slingert heen en weer tussen handgetekende animaties en digitale effecten, terwijl Nishi zich beweegt tussen de werelden van de levenden en de doden in een poging zijn lot te ontlopen.

Met Mind Game heeft Yuasa een manisch, verbluffend avontuur gemaakt dat zelden een adempauze inlast. Inmiddels heeft hij zijn eigen studio, Science Saru, waar hij nog altijd verschillende invloeden gebruikt, van Hayao Miyazaki tot Dali, bij het creëren van grensverleggende animaties.

Let op: deze film is Engels ondertiteld

Met inleiding

Inleiding door Tess Wiskerke, Curator anime bij filmfestival Kaboom

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Mind Game.

Taal
Japans gesproken, Engels ondertiteld
Duur
103 min
Kijkwijzer
Land
Japan
Jaar
2003
Regie
Masaaki Yuasa, Kôji Morimoto

IFFR in Groningen

Het International Film Festival Rotterdam, maar dan in Groningen!

Wo 1 t/m zo 5 februari

IFFR in Groningen is dé kans om onbekende, internationale parels te verkennen of de bijzondere titels van het komende filmjaar alvast te ontdekken.

IFFR in Groningen

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >