Eindelijk is er dan dé film over Miles Davis, een creatief genie, die de muziekcultuur ingrijpend beïnvloedde en de belichaming werd van alles wat ‘cool’ is. 

Miles Davis was truly larger than life. Niet alleen werd hij de belangrijkste en invloedrijkste jazzmuzikant van de twintigste eeuw, maar ook was hij met zijn lyrische stijl en goed getimede vernieuwingen enorm succesvol. Wat hij uiterlijk weer uitdroeg door prachtige pakken en dure sportwagens.

Hij was een waar stijl-icoon en een magnetische persoonlijkheid, waar man én vrouw voor vielen. En tegelijkertijd was hij een zwarte man in een nog diep racistisch Amerika, raakte hij verslaafd aan zo’n beetje elke substantie en mishandelde hij zijn geliefden. Zo overweldigend divers en fantastisch zijn muziek is, zo vol en dramatisch is zijn leven.

Miles Davis leefde zoals hij zijn creativiteit exploreerde. Hij verkende elke uithoek, experimenteerde en wisselde net zo snel van muzikanten als van vrouwen. Dat zij allemaal vol overgave meewerkten aan deze film en zelf ook al zulke fascinerende persoonlijkheden zijn, maakt deze film tot een must-see waar je elke minuut van gekluisterd op je stoel zit.

 

Agenda

Vrijdag 20 september
19:15 tot 21:20
Zaal 3
€ 10,50
Zondag 22 september
15:45 tot 17:50
Zaal 1
€ 10,50
Woensdag 25 september
21:00 tot 23:05
Zaal 3
€ 10,50
Taal
Engels gesproken | Nederlands ondertiteld
Duur
115 min
Land
VS
Regie
Stanly Nelson

Docs

Iedere woensdagdavond (oké, eigenlijk nog vaker): intrigerende, soms verontrustende en altijd interessante documentaires.

Docs

Misschien vind je dit ook leuk

Diego Maradona Diego Maradona

Diego Maradona

zaterdag 21 september 13:30 tot 15:45
Itzhak Itzhak

Itzhak

zondag 13 oktober 11:00 tot 12:32
Sneak preview Sneak preview

Sneak preview

woensdag 2 oktober 21:00 tot 23:01

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on