Raak mij aan! Touch me!

Zoë (12) is beste maatjes met haar vader. Wanneer hij zomaar ineens zijn baan bij de bank opgeeft om acteur te worden, is Zoë de enige die gelooft dat haar vader heel goed zou kunnen worden...

Heeft hij een burn-out? Is het een midlifecrisis? Alleen jongste dochter Zoë, een buitenbeentje met artistieke aanleg en wetenschappelijke interesse, gaat hem helpen. Al is het maar bij het spelen van een vegetarische worst in een reclamespot. Ook Zoë zelf blijkt er veel aan te hebben.

Komedie over het najagen van dromen, verteld vanuit het standpunt van de twaalfjarige Zoë. Het disfunctionele gezin wordt ruw wakker geschud in dit verhaal vol vaart, droge humor, absurdistische situaties en ook ruimte voor serieuze emoties. Levendige animaties accentueren het perspectief van Zoë, die overeenkomsten ziet tussen de oerknal en de gezinscrisis. Regiedebuut van Anouk Fortunier, naar een scenario dat de gerenommeerde Jean-Claude Van Rijckeghem baseerde op het boek van Agnès de Lestrade.

Combi-deal: film en Cinekid Lab

Je koopt voor de Cinekid-film Mijn vader is een saucisse een kaartje van € 9,00. Hiermee krijg je ook de hele dag toegang tot het Cinekid Lab: onze digitale speeltuin vol installaties en games in de Rabo Studio van het Forum. Heb je een Stadjerspas? Dan kost een combi-deal maar € 3,00. Koop je tickets het liefst van te voren en online, via de tickets-knop hieronder.

Je kunt ook een gewoon filmticket kopen voor € 6,00. Als je dit ticket koopt, heb je dus geen toegang tot het Cinekid Lab.

Agenda

Woensdag 20 oktober
14:00 tot 15:28
Camera 2
€ 9,00
Vrijdag 22 oktober
11:45 tot 13:13
Camera 2
€ 9,00
Donderdag 28 oktober
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Nederlands
Duur
84 min
Kijkwijzer
Acteurs
Johan Heldenbergh, Savannah Vandendriessche, Hilde De Baerdemaeker, Eva Van der Gucht
Land
België
Jaar
2020
Regie
Anouk Fortunier

Cinekid

Het leukste kinderfestival in de herfstvakantie

Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. Beleef de beste films, doe mee met de leukste workshops en ontdek het Cinekid Lab, onze digitale speeltuin vol installaties en games.