Raak mij aan! Touch me!

The Texas Chainsaw Massacre van Tobe Hooper definieerde het slasher-genre.

De macabere film, over een groep vrienden die het slachtoffer wordt van een sadistische familie, heeft sinds de release in 1974 een torenhoge cultstatus gekregen. Opperpsychopaat Leatherface werd gebaseerd op de echte seriemoordenaar Ed Gein, die de akelige gewoonte erop nahield om zich in mensenhuid te hullen. Hij gebruikte overigens nooit zo'n lawaaiige kettingzaag voor zijn sinistere doeleinden.

De film laat na 47 jaar nog steeds niemand onberoerd; of je vindt hem walgelijk, of zenuwslopend eng. Hij werd voor een prikkie gemaakt, waarbij de acteurs het tijdens de draaidagen van soms wel 26 uur vreselijk zwaar te verduren hadden. Marilyn Burns, die Sally speelt: “When I was crazy at the end of the movie, laughing hysterically, that wasn’t acting. That was me, having to go back and do it one more time.”

Let op: uitgesteld

In tegenstelling tot wat in onze highlightsbrochure vermeld staat, vinden deze voorstellingen niet plaats op 24 en 25 september, maar worden ze uitgesteld naar een later moment. Houd deze pagina in de gaten voor de nieuwe data.

Agenda

Vrijdag 24 september
23:59 tot 01:32
Camera 5
€ 11,00
Zaterdag 25 september
23:59 tot 01:32
Camera 5
€ 11,00
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
90 min
Kijkwijzer
Land
Verenigde Staten
Jaar
1974
Regie
Tobe Hooper

Misschien vind je dit ook leuk

No Time to Die

No Time to Die

De laatste James Bond voor Daniel Craig

Premièredatum donderdag 30 september

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >