Raak mij aan! Touch me!

Kort na zijn beroemde 'I have a dream'-speech wordt Martin Luther King door de FBI aangemerkt als gevaar voor de toekomst van Amerika. 

Met behulp van vrijgegeven geheime staatsdocumenten en geïnspireerd op het werk van historicus en Pulitzerprijs winnaar David J. Garrow laat de documentaire zien hoe de FBI onder leiding van J. Edgar Hoover, een heksenjacht opende op King, waarbij hij constant in de gaten werd gehouden en lastiggevallen door de Amerikaanse regering.

Hoover zag in de massale beweging tegen rassendiscriminatie in jaren ’50 en ’60 een communistisch complot en gaf opdracht King af te luisteren. FBI-rechercheurs ontdekten dat de geliefde en charismatische dominee er buitenechtelijke relaties op na hield en zetten hem met een getypte, anonieme brief onder druk: "Er is maar één ding dat u nog kunt doen. U weet wat het is."

Martin Luther King vs. The FBI is een verbijsterend relaas waarin aan de hand van archiefbeelden, scènes uit Hollywoodfilms en het commentaar van historici, publicisten en betrokkenen, wordt onthuld hoe de FBI het imago van King publiekelijk probeerde te schaden vanaf eind jaren 50 tot aan het moment dat hij werd vermoord in 1968.

Agenda

Woensdag 6 oktober
19:00 tot 20:56
Voorpremière
Camera 4
€ 11,00
Donderdag 7 oktober
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
106 min
Kijkwijzer
Acteurs
Martin Luther King Jr.
Land
Verenigde Staten,VS
Jaar
2020
Regie
Sam Pollard

Docs

Iedere woensdagdavond (oké, eigenlijk nog vaker): intrigerende, soms verontrustende en altijd interessante documentaires

Misschien vind je dit ook leuk

Oliver Sacks: His Own Life

Oliver Sacks: His Own Life

zaterdag 18 september 19:20 tot 21:04
State Funeral

State Funeral

woensdag 13 oktober 19:00 tot 21:25
The Photograph

The Photograph

zaterdag 25 september 15:50 tot 17:39

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >