Raak mij aan! Touch me!

In 1960 ontvlucht de dan 26-jarige Canadese schrijver Leonard Cohen zijn woonplaats Montreal en hij strijkt neer op het Griekse eiland Hydra.

Daar ontmoet hij Marianne Ihlen uit Noorwegen, die zal uitgroeien tot zijn geliefde en muze, vereeuwigd in het nummer ‘So Long, Marianne’. Jarenlang leven ze gelukkig samen in het zonovergoten paradijs, waar een hechte gemeenschap van kunstenaars de vrije liefde viert. Maar dat verandert als Cohen zichzelf als zanger en liedjesschrijver ontdekt, naar New York verhuist en een wereldster wordt.

De Britse filmmaker Nick Broomfield, die als twintigjarige student in Hydra belandde en een kortstondige affaire met Marianne beleefde, schetst de tragische liefdesgeschiedenis van de kunstenaar en zijn muze aan de hand van persoonlijk archiefmateriaal, interviews met betrokkenen en poëtische voice-overs van Cohen en Ihlen. Een melancholieke, intieme en dromerige film over (de schaduwzijden van) roem, de seksuele vrijheid van de jaren zestig en liefde tot de dood ons scheidt.

Limited screenings

Deze film krijgt een beperkt aantal voorstellingen per speelweek. Voor de liefhebber!

Taal
Engels en Noors gesproken,Nederlands ondertiteld,Engels
Duur
102 min
Acteurs
Leonard Cohen, Marianne Ihlen
Land
United Kingdom,VS
Jaar
2019
Regie
Nick Broomfield

Docs

Iedere woensdagdavond (oké, eigenlijk nog vaker): intrigerende, soms verontrustende en altijd interessante documentaires.

Docs

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on