Raak mij aan! Touch me!

Met Madres Paralelas komt de Spaanse meester Pedro Almodóvar opnieuw met een fascinerende blik op moeders en moederschap.

Na het grote succes van het autobiografische Dolor y Gloria maakt Almodóvar vrouwen weer het middelpunt van zijn werk met prachtige rollen van Penélope Cruz en Milena Smit. Twee vrouwen, Janis (Penélope Cruz) en Ana (Milena Smit), bevallen tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis. Beiden zijn alleenstaand en ongepland zwanger. Janis, van middelbare leeftijd, is blij, maar de jonge Ana is bang en onzeker.

De weinige woorden die de vrouwen wisselen, vormen de basis voor een band die hun levens later een beslissende wending zal geven. Terwijl Janis het verleden van haar familie een gezicht probeert te geven, vecht Ana juist om los te komen van haar familie.

In Madres Paralelas zien we acteurs als Rossy de Palma en Julieta Serrano terug, die we goed kennen uit eerdere films van de Spaanse meester. De film was de openingsfilm op het Filmfestival van Venetië waar Penelope Cruz werd onderscheiden als Beste Actrice.

Deze film is ook in onze onlinezaal te zien

Bekijk online
"Aangrijpend melodrama"
VPRO Cinema 9826
"Meeslepend en heerlijk onverbloemd"
De Volkskrant 10551
"Almodóvar in topvorm"
NRC 10553

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Madres Paralelas.

Taal
Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
120 min
Kijkwijzer
Acteurs
Penélope Cruz, Rossy de Palma, Milena Smit, Aitana Sánchez-Gijón
Land
Spanje
Jaar
2021
Regie
Pedro Almodóvar

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >