Raak mij aan! Touch me!

Beth B maakte een documentaire over generatiegenoot en mede-underground-heldin Lydia Lunch, die nog altijd even fel van leer trekt tegen het patriarchaat.

Lydia Lunch, icoon van de New-Yorkse No Wave-beweging uit de jaren zeventig, strijdt al decennialang voor het recht van vrouwen om net zo hard 'fuck you' te mogen zeggen als welke man dan ook. De zangeres, spoken word-artiest, schrijfster en actrice heeft zich nooit de mond laten snoeren en is dat ook op haar zestigste niet van plan. Nog altijd overweldigt ze haar publiek met haar confronterende, opzwepende stijl en rauwe, uit het hart gegrepen teksten.

In de documentaire Lydia Lunch – The War Is Never Over brengt generatiegenoot en mede-underground-heldin Beth B een passend eerbetoon aan een onvermoeibare, strijdbare en humoristische vrouw, die al vroeg haar demonen te lijf moest gaan. Als beschadigde zestienjarige arriveerde Lunch in New York, waar ze de band Teenage Jesus and the Jerks oprichtte. In haar spoken word-stuk Daddy Dearest maakte ze in 1984 haar jeugdtrauma’s openbaar, en riep ze op de cirkel van geweld en misbruik te doorbreken – een boodschap die onverminderd actueel is.

Taal
Engels gesproken
Duur
78 min
Land
VS
Jaar
2019
Regie
Beth B

Meer IFFR

Little Women Little Women

Little Women

vrijdag 28 februari 10:15 tot 12:40

IFFR 2020 programma

IFFR 2020 programma

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on