Raak mij aan! Touch me!

Een film over liefde, en over verborgen woede die zomaar tot uitbarsting kan komen. Jaarlijks worden wereldwijd ruim 30.000 vrouwen vermoord door hun partner. Drie vrouwen die niet afwachtten tot dat lot hen zou treffen, vertellen hun verhaal.

“Toen ik mijn moeder vertelde dat een jongen me had geslagen op het schoolplein, zei ze: ‘Dat is omdat hij je leuk vindt’.” Met die tekst, in zwarte letters op een felrood scherm, opent dit exposé over vrouwenmoord. De film toont drie vrouwen die een gewelddadige relatie overleefden – door zelf moordenaar te worden. De Finse Laura, de Nederlandse Rachel en de Italiaanse Rosalba vertellen hoe, maar vooral ook waarom zij hun partners ombrachten. De een spreekt eloquent, de ander met horten en stoten, maar alle drie zijn ze openhartig.

Regisseur Coco Schrijber houdt zich verre van sensationalisme en plaatst de verhalen van deze vrouwen in een groter perspectief. “Elk jaar worden wereldwijd ruim 30.000 vrouwen door hun partners vermoord”, lezen willekeurige mannen op straat van een briefje – ze reageren verbaasd, geschokt, gelaten of onverschillig.

Het betoog voert langs een schoonmaker van plaatsen delict en het zeventiende-eeuwse schilderij ‘Judith onthoofdt Holofernes’ van Artemisia Gentileschi. En de anonieme vrouw in het rood, die probeert te overleven in een gewelddadige relatie – wordt zij ook een dader? Is er een andere uitweg?

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Look What You Made Me Do.

Taal
Diverse Talen, Nederlands ondertiteld
Duur
84 min
Kijkwijzer
Land
Nederland
Jaar
2022
Regie
Coco Schrijber

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >