Raak mij aan! Touch me!

Ontroerend Brits drama met Bill Nighy als een zieke ambtenaar die tijdens zijn laatste levensdagen vecht voor een kleine overwinning op de bureaucratie van het bestaan.

Londen, 1953. Elke dag verliest meneer Williams zichzelf in de torenhoge stapels papierwerk die komen kijken bij de wederopbouw van het naoorlogs Verenigd Koninkrijk. Tot hij te horen krijgt dat hij ziek is en niet meer lang zal leven. Met de dood in zicht zoekt de verbitterde ambtenaar naar een manier om aan het einde van zijn kleurloze leven iets moois na te laten. Een bitterzoet verhaal, dat je weer even doet beseffen dat het nooit te laat is om het leven ten volste te omarmen.

Voor deze Britse remake van Akira Kurosawa’s meesterwerk Ikiru (1952) kon Oliver Hermanus (Moffie, Skoonheid) rekenen op een verfijnd scenario van Nobelprijswinnaar Kazuo Ishiguro (The Remains of the Day, Klara and the Sun) en een charismatische vertolking van acteur Bill Nighy. De film ging in wereldpremière tijdens het afgelopen Sundance Film Festival en oogstte er niets dan lovende kritieken.

"Fraaie, ingehouden met fantastische hoofdrol"
VPRO Cinema 13430
"A gentle, exquisitely sad film"
The Guardian 13429
" Nighy’s show, gorgeously executed by Hermanus"
Empire 13428

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Living.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
102 min
Kijkwijzer
Acteurs
Bill Nighy, Aimee Lou Wood, Tom Burke, Alex Sharpe
Land
Verenigd Koninkrijk
Jaar
2022
Regie
Oliver Hermanus

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >