Raak mij aan! Touch me!

Geweldige misdaadfilm op zijn puurst en heest filosofisch, boordevol actie. Met een hoofdrol voor nieuwe noir-lieveling Frank Grillo.

Voormalig commando Doc Alexander wordt gevraagd in het geheim een wapenstilstand te regelen met het Mexicaanse drugskartel. Als de gouverneur van Oklahoma, Richard Jeffs, op tv de executie viert van een hooggeplaatst kartellid, lichten zijn stafchef en Doc hem in dat hij zojuist de vrede beëindigd heeft. Het is te laat om er iets aan te doen, want Cuco, de beul van het kartel, heeft zijn zinnen gezet op Docs dochter Dixie.

Zoals Little Dixie worden ze niet meer gemaakt: volledig uitgebeend, een en al gebaren en acties, weinig woorden. Tegenwoordig proberen veel genrefilms de inhoud over te brengen door de vertelling vol ideeën en bedoelingen te stoppen. Zoals altijd gaat John Swab andersom te werk. Inhoud en diepgang krijg je door al het overbodige weg te laten, door het plot terug te brengen tot de essentie en de personages tot de kern van hun handel en wandel.

Let op: deze film is niet ondertiteld.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Little Dixie.

Taal
Engels gesproken, niet ondertiteld
Duur
105 min
Land
Verenigde Staten,Verenigde Staten
Jaar
2023
Regie
John Swab

IFFR in Groningen

Het International Film Festival Rotterdam, maar dan in Groningen!

Wo 1 t/m zo 5 februari

IFFR in Groningen is dé kans om onbekende, internationale parels te verkennen of de bijzondere titels van het komende filmjaar alvast te ontdekken.

IFFR in Groningen

Meer IFFR

The Whale The Whale

The Whale

Premièredatum donderdag 16 februari

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >