Raak mij aan! Touch me!

Kort na de Tweede Wereldoorlog wordt Indonesië onafhankelijk en houdt Nederlands-Indië op te bestaan. Voor de meeste Nederlanders en in Nederlands-Indië geboren Indo-Europeanen is een enkele reis naar Nederland vaak de enige optie.

Een aantal van de in Nederlands-Indië geboren Indo-Europeanen slijt tegenwoordig hun laatste levensjaren in het Indisch en Moluks Verpleeghuis Rumah Kita te Wageningen. Hun dierbare maar soms ook traumatische herinneringen aan hun geboorteland worden echter met de tijd hoe langer hoe vager.

De cultureel ambassadeur van dit Verpleeghuis en zijn collega’s doen er daarom alles aan om de herinnering van de bewoners aan Nederlands-Indië zoveel mogelijk te stimuleren. In de praktijk blijkt vooral muziek, en dan met name authentieke Indische Krontjongmuziek, het vermogen te hebben om herinneringen op te roepen.

Agenda

Vrijdag 1 juli
12:00 tot 12:55
Special
Rabo Studio
Gratis
Duur
60 min
Jaar
2022

Keti Koti Filmmarathon

Lief Indië maakt deel uit van de Keti Koti filmmarathon. Van twaalf uur ’s middags tot twaalf uur ’s nachts kun je in de Rabo Studio van het Forum documentaires en films zien die allemaal in relatie staan tot ons slavernijverleden. De films zijn gratis te bezoeken! Kijk voor meer informatie op de pagina van Bitterzoet Erfgoed.

Keti Koti Filmmarathon