Raak mij aan! Touch me!

Een wonderbaarlijk en visueel wonderschoon stukje Franse animatie dat een viering van de overvloedige verbeeldingskracht van de maker is. 

Les triplettes de Belleville weet te boeien omdat schrijver-regisseur Sylvain Chomet zo'n solide visuele verhalenverteller is. De animatiefilm volgt de bejaarde Fran├žaise Madame Souza die betrokken raakt bij internationale intriges wanneer haar kleinzoon, Champion, een professionele wielrenner, wordt ontvoerd en naar het buitenland wordt gebracht. Samen met haar trouwe hond, Bruno, gaat Souza op reis om Champion te vinden en stuit ze op onwaarschijnlijke bondgenoten in de vorm van drie zussen die veteranen zijn van het vaudeville-podium. Het kwartet van oude vrouwen spoort de criminele ontvoerders van Champion op en gebruikt hun verstand om te proberen de dag te winnen. 

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Les triplettes de Belleville.

Taal
Frans gesproken, Engels ondertiteld
Duur
80 min
Kijkwijzer
Jaar
2003
Regie
Sylvain Chomet

Met steun van het IFNL en het IF Paris.

14754

Framed

2, 3 en 4 juni 2023 

Een festival barstensvol animatiefilms, masterclasses en talks van lokale en (inter)nationale makers. Of je nu diehard animatiefan bent, of gewoon nieuwsgierig, tijdens Framed kun je je hart ophalen! 

Framed

Wekelijks filmnieuws in je inbox?

Wekelijks filmnieuws in je inbox?