Raak mij aan! Touch me!

Een nomadische filmmaker reist door Europa om haar nieuwe film te promoten. Een van Akermans beste films, over verlangen, eenzaamheid, ontheemding, seksuele identiteit, moeder-dochterrelaties en het terugkerende spook van de oorlog.

Aurore Clément is een nomadische filmmaker (en Akermans alter ego) die door Europa reist voor een promotietour rond haar nieuwe film. Ze heeft een reeks gespannen ontmoetingen met onder anderen een mogelijke minnaar, de moeder van haar ex-verloofde, haar huidige minnaar, haar eigen moeder (Lea Massari, de verdwijnende Anna uit L'avventura van Antonioni). Zo wordt Anna het middelpunt van een groep verloren zielen, waarbij ze zonder het door te hebben in een diepe existentiële misère raakt die als een besmetting op anderen overspringt. Zoals vaak maakt Akerman gebruik van statische, symmetrische composities en vloeiende tracking-shots. De stilering van haar introspectieve reisverslag is verwant aan Bresson en Dreyer, met precieze, schijnbaar rustige beelden die de emoties juist verhogen en de mentale toestand van haar personages fysiek zichtbaar maken.

Les rendez-vous d'Anna is een film over verlangen, eenzaamheid, ontheemding, seksuele identiteit, moeder-dochterrelaties en het terugkerende spook van de oorlog - de opeenvolging van treinen en treinstations roepen de gedwongen migraties op voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Digitaal gerestaureerde kopie van de Cinémathèque Royale de Belgique.

Taal
Frans gesproken,Nederlands ondertiteld
Duur
128 min
Acteurs
Aurore Clément, Helmut Griem, Magali Noël
Land
Frankrijk,België,Duitsland
Jaar
1978
Regie
Chantal Akerman

Misschien vind je dit ook leuk

La Vérité La Vérité

La Vérité

Met Juliette Binoche en Catherine Deneuve

zaterdag 4 juli 10:10 tot 12:06
Un divan à Tunis Un divan à Tunis

Un divan à Tunis

Scherpe komedie over thuiskomen

zondag 5 juli 10:35 tot 12:13
Un homme et une femme Un homme et une femme

Un homme et une femme

Digitale restauratie van de klassieker van Claude Lelouch

dinsdag 14 juli 19:00 tot 20:52

Voorbereiden op je filmbezoek >

Voorbereiden op je filmbezoek >

Wekelijks filmnieuws ontvangen >

Wekelijks filmnieuws ontvangen >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on