Raak mij aan! Touch me!

Romantisch drama met Virginie Efira als een lerares die een goede stiefmoeder voor de dochter van haar nieuwe vriend wil zijn, maar ook haar eigen kinderwens herontdekt.

Rachel leert tijdens een gitaarles Ali kennen. Al snel zijn ze smoorverliefd. Rachel hecht zich ook aan Leïla, Ali’s vierjarige dochter uit een eerdere relatie. Houden van andermans kinderen brengt evenwel risico’s met zich mee.

Regisseur Rebecca Zlotowski (Planetarium, Grand Central) behandelt in Les enfants des autres vragen waar heel veel mensen vertrouwd mee zijn, maar die zelden in films aan bod komen. Wat betekent het om stiefouder te zijn voor de kinderen van je partner? Hoe ga je om met een kind waar je geen bloedbanden mee hebt, maar waar je wel een soort ouder-kind relatie mee hebt? Wat betekent ouderschap eigenlijk?

Zlotowski baseerde zich voor deze film op haar eigen ervaringen als stiefmoeder-met-kinderwens. De thematiek van de film wordt nog versterkt door het feit dat Rachel een lerares is: ook in haar werk zorgt ze immer voor andermans kinderen.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Les enfants des autres.

Taal
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
105 min
Kijkwijzer
Acteurs
Virginie Efira, Frederick Wiseman, Roschdy Zem, Victor Lefebvre, Anne Berest, Chiara Mastroianni
Land
Frankrijk
Jaar
2022
Regie
Rebecca Zlotowski

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >