Raak mij aan! Touch me!

Een middag waarin je van alles leert over jezelf, hoe je jezelf kunt uiten en hoe je dealt met de struggles van de puberteit. 

Tijdens deze gezellige middag gaan we met elkaar in gesprek over allerlei meidendingen. Daarnaast gaan we aan de slag met sieraden maken en staat er een photobooth klaar om met je bestie in te duiken. We hebben een fijne chillplek gecreĆ«erd, met lekkere muziek en een onmisbare chocoladefontein. Immers, met chocola wordt alles nog leuker (en lekkerderšŸ˜‰)! 

Kom je ook? Neem je allerleukste vriendin(nen) mee en samen maken we er een fantastische middag van!

*Deze middag is voor iedereen die zich als meisje/meid identificeert.

Agenda

Zaterdag 1 juli
14:00 tot 16:30
Rabo Studio
€ 10,00

Het programma

Help! Ik krijg tieten

Van borsten tot hormonen, menstruatie tot pukkels, schaamhaar tot stemmingswisselingen en alles daar tussenin. Er gebeurt en er verandert een hoop in de puberteit. Soms denk je misschien: is dit wel normaal? Ben ik de enige die dit meemaakt?  

Luna Smit gaat in gesprek met MariĆ«tte van Sense Noord-Nederland en samen beantwoorden zij al je vragen. Geen vraag is dom of raar als het over de puberteit gaat. Je zult zeker niet de eerste (of de laatste) zijn die hiermee rondloopt. 

Workshops

Express Yourself - door Lisanne Dijkstra
Dit wil je niet missen! Te gast is Lisanne Dijkstra, beter bekend van haar typetjes Carola, Ellomenno en willem op TikTok. Met haar content bereikt ze op Tiktok 820K volgers, op Insta 90K volgers en op YouTube 100K volgers

Altijd al willen weten hoe Lisanne haar TikToks maakt? Tijdens deze workshop krijg je een exclusief kijkje achter de schermen.  

Lisanne gaat je leren hoe je met behulp van verschillende personages jezelf kan uiten. Wie wil je zijn, hoe straal je dat uit en hoe ga je om met vervelende opmerkingen online? Lisanne weet raad! 

Lisanne Dijkstra op TikTok
Workshops

Tote bag ontwerpen
Janneke Hoek is een beeldend verhalenverteller. Naast illustrator en striptekenaar is ze bedreven in druktechnieken. Schuif bij haar aan voor een workshop tote bags bedrukken. Met behulp van foam stempels creĆ«er je een eigen ontwerp. Maak je eigen stempels of werk met bestaande patronen. Onder toeziend oog van creatieve duizendpoot Janneke bedruk jij een tote bag zoals jij wil! 

Kleding pimpen
Heb je een saai shirt of zit er een gaatje of een vlek in? Leer hoe je deze kleding pimpt met naald en draad of stift. Oftewel je shirt of broek mooier maken dan die was met applicaties, borduursels of andere creatieve oplossingen. Neem zelf een kledingstuk mee of leer het op onze voorraad oude spijkerbroeken. 

Sieraden maken
Ben je dol op sieraden? Wat is er dan leuker dan je eigen armbandjes te maken. Helemaal zoals jij het leuk vindt. Met verschillende kraaltjes in allerlei kleurtjes en opdrukken leer je, onder begeleiding, hoe je je eigen mooiste setje samenstelt. Precies wat bij jou past! 

De Boekendokter: voor een lekker leesrecept op maat
Het leven is natuurlijk Ć”llesbehalve makkelijk in een wereld vol waarin school, TikTok, je vriend(inn)en, de liefde en dan ook nog je ouders om je aandacht vechten. Alsof je niet druk genoeg bent met jezelf! 

De ene dag voel je je alsof je de hele wereld aan kunt; op andere dagen woedt er zomaar storm in je hoofd en je lijf. Of weet je Ć¼berhaupt even niet zo goed wie je bent en wat je wilt. Help! 

Het goede nieuws: Boekendokter Lieke van den Krommenacker weet raad! Zij vindt bij elke stemming wel een passend boek: lollige (beloofd!) literatuur om je lachspieren te trainen, verzachtende verhalen om je hart te helen, boeken met stories leuker dan op de sociale media (echt waar!) of fijne verwarrende poĆ«zie waardoor je weet: het kan heus altijd nog een graadje erger. 

Dus, schuif op 1 juli gezellig aan - alleen of met je vriendinnen - voor een consult en ontvang een persoonlijk, lekker leesrecept op maat. 

14980

Misschien vind je dit ook leuk

Disney - Telling Timeless Stories Disney - Telling Timeless Stories

Disney - Telling Timeless Stories

vrijdag 9 juni 10:00 tot 17:00
Live opname podcast De Boekenparade Live opname podcast De Boekenparade

Live opname podcast De Boekenparade

woensdag 5 juli 15:30 tot 16:30

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >