Raak mij aan! Touch me!

Laurent Garnier draait al ruim dertig jaar mee in de dancescene. Dit aanstekelijke portret van een van de godfathers van de house zit vol fantastisch archiefbeeld en getuigenissen van levende legendes als Jeff Mills, Carl Cox en Miss Kittin.

Al meer dan dertig jaar draait dj Laurent Garnier aan de knoppen in talloze clubs en op festivals wereldwijd. Zijn carrière leest dan ook als een geschiedenis van de dancemuziek én als een jongensboek. Op jonge leeftijd draaide hij op zijn kamer al plaatjes aan elkaar onder zijn discobol. Als achttienjarige, vers van school, werkte hij als ober in de Franse ambassade in Londen, een fantastische stad voor een omnivore muziekfreak als Garnier. Niet lang daarna ging hij naar Manchester, waar hij in 1987 werd gevraagd om te draaien in de legendarische club The Haçienda. De rest is muziekgeschiedenis.

Garnier en andere levende legenden als Jeff Mills, Carl Cox, Richie Hawtin en Miss Kittin loodsen ons in deze pompend muzikale en prettig nostalgische documentaire langs dertig jaar house. Chicago, Detroit, illegale raves, de Love Parade in Berlijn – alles komt voorbij, ook de immer moeizame verhouding tussen de dancescene en de Franse autoriteiten.

IDFA Extra | Set van dj Bob Kliphuis geannuleerd

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is de dj-set van Bob Kliphuis op vrijdag 26 november helaas geannuleerd.

IDFA Extra | Set van dj Bob Kliphuis geannuleerd

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Laurent Garnier: Off the Record.

Taal
Engels en Frans gesproken, Engels ondertiteld
Duur
89 min
Land
Verenigd Koninkrijk,België,Frankrijk
Jaar
2021
Regie
Gabin Rivoire

Meer IDFA

Herr Bachmann und seine klasse

Herr Bachmann und seine klasse

Hartverwarmend verhaal over een leraar en zijn leerlingen.

donderdag 2 december 10:30 tot 14:27