Raak mij aan! Touch me!

Laurent Garnier draait al ruim dertig jaar mee in de dancescene. Dit aanstekelijke portret van een van de godfathers van de house zit vol fantastisch archiefbeeld en getuigenissen van levende legendes als Jeff Mills, Carl Cox en Miss Kittin.

Al meer dan dertig jaar draait dj Laurent Garnier aan de knoppen in talloze clubs en op festivals wereldwijd. Zijn carrière leest dan ook als een geschiedenis van de dancemuziek én als een jongensboek. Op jonge leeftijd draaide hij op zijn kamer al plaatjes aan elkaar onder zijn discobol. Als achttienjarige, vers van school, werkte hij als ober in de Franse ambassade in Londen, een fantastische stad voor een omnivore muziekfreak als Garnier. Niet lang daarna ging hij naar Manchester, waar hij in 1987 werd gevraagd om te draaien in de legendarische club The Haçienda. De rest is muziekgeschiedenis.

Garnier en andere levende legenden als Jeff Mills, Carl Cox, Richie Hawtin en Miss Kittin loodsen ons in deze pompend muzikale en prettig nostalgische documentaire langs dertig jaar house. Chicago, Detroit, illegale raves, de Love Parade in Berlijn – alles komt voorbij, ook de immer moeizame verhouding tussen de dancescene en de Franse autoriteiten.

Let op: deze documentaire is Engels ondertiteld.

Agenda

Vrijdag 20 mei
21:30 tot 23:13
Special
Camera 1
€ 11,00
Dinsdag 24 mei
21:10 tot 22:53
Special
Camera 1
€ 11,00
Taal
Engels en Frans gesproken, Engels ondertiteld
Duur
89 min
Land
Verenigd Koninkrijk,België,Frankrijk
Jaar
2021
Regie
Gabin Rivoire

Misschien vind je dit ook leuk

Downton Abbey: A New Era Downton Abbey: A New Era

Downton Abbey: A New Era

De gehele originele cast van Downton Abbey keert opnieuw terug voor een tweede film.

donderdag 19 mei 14:05 tot 16:21
Ennio: The Maestro Ennio: The Maestro

Ennio: The Maestro

Fascinerend eerbetoon aan de in 2020 overleden componist.

woensdag 25 mei 15:00 tot 17:46

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >