Raak mij aan! Touch me!

Een zinderende Spaanse thriller die de klassieke tegenstellingen tussen nieuwkomers en locals, progressiviteit en behoudzucht op een originele manier uitbeeldt.

Antoine en zijn vrouw Olga runnen een biologische boerderij in een dorp in Galicië, de noordwestelijke regio van Spanje. Hoewel het Franse echtpaar haar best doet te integreren in de gemeenschap, blijft de plaatselijke bevolking hen zien als indringers. Hun verzet tegen een windmolenpark zet de verhoudingen op scherp, vooral met de broers Xan en Lorenzo, die het echtpaar maar al te graag willen wegjagen met hun pesterijen. Antoine en Olga houden echter voet bij stuk, waarna de situatie volledig uit de hand dreigt te lopen. 

Las Bestias is een zinderende Spaanse thriller van de Oscargenomineerde regisseur Rodrigo Sorogoyen, die de klassieke tegenstellingen tussen nieuwkomers en locals, progressiviteit en behoudzucht op een originele manier uitbeeldt. De film, die zich laat bekijken als een hedendaagse western, ging in Cannes in première en werd internationaal lovend ontvangen door de pers.

"Spannende, onvoorspelbare psychologische thriller"
VPRO Cinema 12600
"Een donkere thriller die smeult en broeit"
NRC 12599
"Een indrukwekkende, beklemmende film"
de Volkskrant 12598

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Las Bestias.

Taal
Spaans, Frans, Galicisch gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
137 min
Kijkwijzer
Acteurs
Denis Ménochet, Marina Foïs, Luis Zahera
Land
Spanje,Frankrijk
Jaar
2022
Regie
Rodrigo Sorogoyen

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >