Raak mij aan! Touch me!

Laat je niet gek maken! Dat is makkelijker gezegd, dan gedaan. Hoe doe je dat? 

Nergens wordt de race naar succes en geluk zo zichtbaar als in onze verhouding tot het werk. We hebben nooit voldoende en we kunnen nooit voldoen. Daardoor raken we verwijderd van onszelf. Dat moet anders. En dat kán anders. De Voldoende Filosofie biedt een alternatief denkkader voor wie wil ontsnappen aan de ratrace naar succes en geluk. Deze filosofie neemt onze directe ervaringen als vertrekpunt voor ons denken. In plaats van onze gevoelens van alledag met voeten te treden, niet serieus te nemen, achteloos te negeren of onbenut te laten, kunnen we ze ook anders inzetten. Niet alles hoeft perfect te zijn, jezelf een voldoende geven is ook goed.  

In deze cursus helpt Chris Rooijakkers je bewuster te worden van je eigen ratrace-aannames. Je neemt ze onder de loep en onderzoekt waar je uit wilt gaan van ‘de voldoende’-gedachte. Zodat we niet alsmaar streven naar meer en beter en hoger, maar werken vanuit wat op dit moment goed voélt, voor onszelf, maar ook voor ons team en voor de wereld om ons heen. Onlangs verscheen Chris Rooijakkers' boek Laat je niet gek maken, de Voldoende Filosofie als alternatief.

De cursus bestaat uit drie avonden, invulling per avond:

Avond 1: De Voldoende Filosofie als alternatief
Je verkent de impact van je eigen ratracedenken en ratracetaal. Je krijgt zicht op de aannames van de ratrace en je verkent wat ‘de voldoende’ inhoudt. 

Avond 2: De beleving centraal
Emoties zijn de sleutel tot verandering in de Voldoende Filosofie. We kunnen inzetten om voor ons eigen belang te zorgen. Aan de hand van speelse opdrachten duik je in je eigen beleving. Wat zeggen jouw belangenbehartigers?
                                              
Avond 3: De voldoende filosoof
Hoe kun je je verder ontwikkelen als voldoende filosoof? Verdiepende slotdialoog aan de hand van prikkelende quotes uit het boek ‘Laat je niet gek maken, de Voldoende Filosofie als alternatief’.

Datumdo 7 maart, do 14 maart, do 21 maart
Tijd19.30 - 22.00 uur
LocatieWonderland, verdieping 1 OOST, Forum Groningen
Prijs€ 30,00 in totaal

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Laat je niet gek maken, de voldoende filosofie in praktijk.

Misschien vind je dit ook leuk

Groningse Nacht van de Filosofie Groningse Nacht van de Filosofie

Groningse Nacht van de Filosofie

vr 19 apr van 19:30 tot 00:00
Mijlpalen in de literatuur Mijlpalen in de literatuur

Mijlpalen in de literatuur

di 11 jun van 19:30 tot 21:30