Raak mij aan! Touch me!

La Última Primavera is een aangrijpend sociaal-realistisch drama en een intiem portret van de Spaanse familie Gabarre Mendoza.

In La Cañada Real, een sloppenwijk net buiten Madrid, loopt de spanning op wanneer de bewoners te horen krijgen dat ze hun zelfgebouwde huizen moeten verlaten. Het land waarop ze wonen is verkocht.

David, vader van het gezin en een hardwerkende schroothandelaar, wil niet bij de pakken neerzitten en zoekt naar een oplossing binnen het bureaucratische systeem. Maar zijn vrouw, de altijd vrolijke Augustina, weet zich van wanhoop geen raad en ook de jongere leden van de familie, oudste zoon David, schoondochter Maria en de jonge Alejandro (9) worstelen met besef dat binnenkort alles gaat veranderen.

La Última Primavera is het speelfilmdebuut van de Nederlands-Spaanse filmmaker Isabel Lamberti die eerder twee broertjes uit de Mendoza familie filmde in haar afstudeerfilm Volando Voy (2015).

Agenda

Donderdag 29 oktober
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld,Spaans
Duur
77 min
Kijkwijzer
Acteurs
David Gabarre Mendoza, Agustina Mendoza Gabarre, María Duro Rego, Alejandro Gabarre Mendoza, Ángelo Gabarre Mendoza, Isabel Gabarre Mendoza, David Gabarre Duro, Angelines Gabarre Mendoza
Land
Nederland,Spanje
Jaar
2020
Regie
Isabel Lamberti

Nederlands Film Festival

Het Nederlands Film Festival komt dit jaar vanuit Utrecht naar je toe! Van 25 september t/m 3 oktober kun je de 40e editie van het NFF bij het Forum in de zaal meebeleven.

Nederlands Film Festival

Misschien vind je dit ook leuk

Buladó Buladó

Buladó

Magisch-realistisch, liefdevol familieverhaal

zondag 25 oktober 11:10 tot 12:46
De Dick Maas Methode De Dick Maas Methode

De Dick Maas Methode

Wie is de man achter Flodder?

woensdag 28 oktober 12:50 tot 14:37

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on