Raak mij aan! Touch me!

Bizarre trip naar een toekomstige dystopische wereld waar de mensheid en alles om ons heen rechthoekige vormen aannemen. 

  

Peter Press loopt al jaren rond met een apparaat dat zijn hoofd platdrukt. Wanneer zijn “squaring” proces bijna klaar is, vindt er een incident plaats waardoor Pedro/Peter gedwongen wordt om het apparaat te verwijderen van zijn hoofd. Hierdoor begint hij in te zien dat de wereld om hem heen toch wel anders kan zijn dan alleen maar rechthoekig.    

In La Otra Forma wordt het contrast tussen mens en machine, en tussen het collectivisme en het individualisme getoond. De vreemde en trippy animatiestijl, geïnspireerd door de Franse animator Sylvain Chomet en Japanse anime regisseurs Satoshi Kon en Masaaki Yuasa, draagt bij aan de dystopische sfeer van deze film zonder dialoog (die overigens niet gemist wordt door het ijzersterke sound design!) 

Nagesprek

Na afloop van de voorstelling is regisseur Diego Felipe Guzmán via zoom aanwezig voor een nagesprek. 

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor La Otra Forma.

Taal
Geen
Duur
99 min
Jaar
2022
Regie
Diego Felipe Guzmán

Framed

2, 3 en 4 juni 2023 

Een festival barstensvol animatiefilms, masterclasses en talks van lokale en (inter)nationale makers. Of je nu diehard animatiefan bent, of gewoon nieuwsgierig, tijdens Framed kun je je hart ophalen! 

Framed

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >