Raak mij aan! Touch me!

Elke rechercheur komt ergens in zijn carrière wel een moordzaak tegen die hem meer raakt dan andere zaken. Clara’s moord, op de nacht van de twaalfde, is er zo eentje.

Elke rechercheur komt ergens in zijn carrière wel een zaak tegen die hem meer raakt dan andere zaken, zonder precies te weten waarom. Een zaak die blijft rondspoken, en de rechercheur niet loslaat. De ambitieuze rechercheur Yohan Vivès (Bastien Bouillon) is net gepromoveerd tot hoofdinspecteur bij de recherche van Grenoble wanneer de moordzaak van Clara op zijn bord belandt. Zij is in de nacht van de twaalfde op gruwelijke wijze om het leven gebracht, maar van de dader is geen spoor. Vivès en zijn doorgewinterde partner Marceau (Bouli Lanners) ondervragen verdachte na verdachte, maar tot een oplossing komen ze niet. 

De zaak wordt met de dag kouder, tot het onderzoek officieel wordt beëindigd. Maar Vivès en Marceau kunnen het mysterie rond Clara’s dood niet loslaten. La nuit du 12 is gebaseerd op een bestaande cold case, en is behalve een intense whodunnit ook een onderzoek naar mannelijk geweld waarvan vrouwen het slachtoffer zijn, maar tegelijkertijd door de samenleving worden afgerekend op wulps gedrag.

Agenda

Donderdag 8 december
Premièredatum, speeltijden volgen

Misschien vind je dit ook leuk

Armageddon Time Armageddon Time

Armageddon Time

Premièredatum donderdag 8 december
Blind Ambition Blind Ambition

Blind Ambition

Premièredatum donderdag 1 december
Piggy Piggy

Piggy

Premièredatum donderdag 1 december

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >