Raak mij aan! Touch me!

Alessandro en Arturo zijn al meer dan vijftien jaar samen. De passie is een beetje uit de relatie geraakt en ze praten zelfs over uit elkaar gaan.

Dan staat op een dag Alessandro's beste vriendin Annamaria voor de deur. Ze is ziek en moet voor onderzoek een paar dagen naar het ziekenhuis en vraagt of ze op haar dochter en zoontje willen passen. De komst van de twee kinderen zet het dagelijkse ritme van Alessandro en Arturo compleet op de kop, maar de liefde en verantwoordelijkheid voor de twee kinderen zorgt ook voor een onverwachte wending in hun leven.

Regisseur Ferzan Özpetek, geboren in 1959 in Istanbul, maar in de jaren zeventig verhuisd naar Italië. Daar is hij bekend geworden door o.a. de successen Hamam, Il Bagno Turco, Harem Suaré, La Finestra di fronte, Mine Vaganti. Met La dea Fortuna gaat hij terug naar zijn oorsprong om verhalen te verfilmen vanuit zijn persoonlijke achtergrond.

La dea Fortuna werd eind vorig jaar uitgebracht in Italië en was een aantal weken de best bezochte film. De productie werd onlangs bekroond met de David di Donatello Award, de belangrijkste Italiaanse filmprijs, voor Best Actress (Jasmine Trinca). Tevens werd de titelsong Che Vita Meravigliosa van Diodato (de zanger die in 2020 voor Italië zou meedoen met het Eurovisie Songfestival) bekroond tot Best Original Song.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor La dea fortuna.

Taal
Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
114 min
Kijkwijzer
Acteurs
Stefano Accorsi, Silvia Ranfagni, Gianni Romoli
Land
Italië
Jaar
2019
Regie
Ferzan Özpetek

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on