Raak mij aan! Touch me!

Welke voor- en nadelen kleven er aan kunstmatige intelligentie in de zorg?

Bij het stellen van diagnoses of bij het beoordelen van röntgenfoto’s, kunstmatige intelligentie doet ook in de zorg zijn intrede. Artsen én patiënten krijgen steeds vaker ondersteuning van slimme AI-systemen. Wat zijn de kansen, gevolgen en scenario’s bij de toepassing van AI in de zorg?

Er valt met de inzet van kunstmatige intelligentie winst te behalen bij de resultaten van behandelingen, bij het terugdringen van het aantal medische missers en de kosten van de zorg, maar voelt het ook goed als jouw behandeling aan een computer wordt toevertrouwd? Is kunstmatige intelligentie vooral een handige ondersteuning voor artsen of komt er straks daadwerkelijk een man bij de AI? Het zijn deze prikkelende vragen rond AI en de zorg die we voorleggen aan specialisten en aan jou als patiënt.

Met o.a. Jetse Goris, innovatieconsulent bij het UMCG, en onderzoeker medische informatica Peter van Ooijen. Gespreksleider is nucleair geneeskundige Ronald van Rheenen.

In samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Talk afgelast

Helaas is de talk Komt een man bij de AI afgelast. Dit is een maatregel die genomen wordt door het UMCG om het Coronavirus buiten de deur te houden. Voor een update over het virus en de uitbraak, adviseren wij om de website van het RIVM te bezoeken.

Heb jij tickets voor de talk? We informeren je hierover via de mail. Heb je verder nog vragen, neem dan contact met ons op.

AI in a post-truth world AI in a post-truth world

AI in a post-truth world

woensdag 22 april 20:00 tot 22:00
AI: More than Human AI: More than Human

AI: More than Human

zondag 5 april 10:00 tot 18:00

Mens & Machine

Welke kansen en gevaren brengt kunstmatige intelligentie met zich mee? We verkennen het dit seizoen met de expositie AI: More than Human en een randprogramma vol films, talks en theater.

Mens & Machine

Nieuws over de expo in je inbox >

Nieuws over de expo in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on