Raak mij aan! Touch me!

Leonardo DiCaprio en Lily Gladstone spelen in het drama gebaseerd op de alom geprezen bestseller van David Grann. Een seriemoord die bekend werd als de Reign of Terror

Aan het begin van de 20ste eeuw maakte de vondst van olie de indianen van de Osage Nation plotseling een van de rijkste volken ter wereld. Hun rijkdom trok onmiddellijk witte profiteurs aan, die door manipulatie, afpersing en diefstal de Osage zo veel mogelijk geld afhandig maakten en ze daarna vermoordden. Er gebeurden een reeks wrede misdaden die bekend werden als de Reign of Terror, wat aanleiding geeft tot een grote FBI-actie.

Killers of the Flower Moon, gebaseerd op de alom geprezen bestseller van David Grann. Een meeslepende misdaadsaga waarin echte liefde het pad kruist van laaghartig verraad, gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat wordt verteld aan de hand van de onwaarschijnlijke romance tussen Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) en Mollie Kyle (Lily Gladstone). 

De film kent tevens rollen voor Robert De Niro en Jesse Plemons en wordt geregisseerd door Oscarwinnaar Martin Scorsese naar een scenario van Eric Roth en Martin Scorsese, gebaseerd op de bestseller van David Grann. 

Killers of the Flower Moon is een productie van Apple Studios in samenwerking met Imperative Entertainment, Sikelia Productions en Appian Way.

Agenda

Donderdag 19 oktober
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Engels,Sioux gesproken, Nederlands ondertiteld
Acteurs
Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Robert De Niro, Brendan Fraser, Jesse Plemons, John Lithgow
Land
VS
Jaar
2023
Regie
Martin Scorsese

Misschien vind je dit ook leuk

L'Ultima Notte di Amore L'Ultima Notte di Amore

L'Ultima Notte di Amore

woensdag 4 oktober 16:00 tot 18:14
Oppenheimer Oppenheimer

Oppenheimer

woensdag 4 oktober 19:30 tot 22:40
Strange Way of Life Strange Way of Life

Strange Way of Life

woensdag 4 oktober 18:30 tot 19:12

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >