Raak mij aan! Touch me!

De zorg piept en kraakt. Zorgkosten rijzen de pan uit, er zijn niet genoeg handen aan het bed en de IC-capaciteit schiet tekort. Loopt het zorgsysteem vast? De problemen zijn namelijk best groot. De vergrijzing en de toename van chronische ziekten maken het zorgsysteem complexer. Om te voldoen aan de zorgvraag wordt steeds vaker een beroep gedaan op mantelzorgers en de voortdurend veranderende regels maken het er ook niet makkelijker op. Wie weet tegenwoordig nog waarvoor hij wel of niet verzekerd is? Is de zorg nog wel van ons allemaal? Moet het zorgstelsel misschien op de schop?

In dit Kenniscafé gaat Jelte Posthumus in gesprek met onder andere docent-onderzoeker Hinke van der Werf over waarom het zo belangrijk is om jonge mantelzorgers te (h)erkennen en met ze te praten over de stress en drukte die het opgroeien met een chronisch ziek familielid met zich meebrengt. Gezondheidseconoom Jochen Mierau legt uit waarom het huidige zorgstelsel niet meer van deze tijd is en waarom rigoureuze keuzes nodig zijn om meer gezondheid mogelijk te maken. 

In het Kenniscafé praten we elke maand met Groningse wetenschappers en onderzoekers over actuele thema's. Het Kenniscafé wordt georganiseerd i.s.m. Science LinX, Studium Generale Groningen en Forum Groningen en wordt ondersteund door het Akkoord van Groningen.

Illustratie: Yvette Compaijen

Agenda

Donderdag 25 april
20:00 tot 21:30
Rabo Studio
v.a. € 2,00

Misschien vind je dit ook leuk

Late Night met Splinter Late Night met Splinter

Late Night met Splinter

vr 10 mei van 21:00 tot 22:30
Filosoof in één dag Filosoof in één dag

Filosoof in één dag

za 8 jun van 13:00 tot 17:00