Raak mij aan! Touch me!

De coronapandemie, klimaatverandering en de oorlog in Oekraïne: we leven in onzekere tijden. Dikwijls voorziet de wetenschap ons van de antwoorden en middelen om om te leren gaan met deze veranderingen. Wetenschappers komen tegen wil en dank in de spotlights terecht, en dat heeft niet altijd een positief effect. Hoe staat het ervoor met de wetenschap in Nederland? Hoe beïnvloeden deze crises het wetenschappelijke proces? En welke grote revoluties/bevindingen kunnen we verwachten in de komende jaren? Alex van den Berg gaat in gesprek met hoogleraar leiderschap en organisatieverandering Janka Stoker, wetenschapshistoricus Klaas van Berkel en anderen over wetenschap in onzekere tijden.

Dit Kenniscafé organiseren we in het kader van ons 75-jarig bestaan en wordt daarom afgesloten met een feestelijke borrel.

In het Kenniscafé praten we elke maand met Groningse wetenschappers en onderzoekers over actuele thema's. Het Kenniscafé wordt georganiseerd i.s.m. Science LinX en Studium Generale en wordt ondersteund door het Akkoord van Groningen.

Illustratie: Yvette Compaijen

bekijk de online livestream

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Kenniscafe: Wetenschap in onzekere tijden.