Raak mij aan! Touch me!

De in Suriname geboren, in Nederland wonende Clarence Breeveld wil graag de plekken bezoeken waar zijn voorouders als slaven werden verhandeld

Samen met regisseur Frank Zichem reist hij af naar Ghana en laat zich daar informeren over hoe en waar de slavenhandel plaatsvond.

Breeveld is zichtbaar aangeslagen bij de zompige kerkers en de door of no return van Cape Coast Castle. De ontmoeting met de 'sleuteldrager' van de machtige Ashantikoning verloopt ook niet zonder emoties. Bij Fort Elmina ontmoeten ze de Ghanees Stephen Korsah, die veel over de slavernijgeschiedenis in eigen land en in Europa weet, maar niets over eindpunt Suriname.

De roadmovie krijgt een vervolg als Korsah meereist naar Suriname. In de binnenlanden wordt hij begroet in het Kromanti, de taal uit zijn eigen geboortestreek. Zelfs de stoere Korsah is nu ontroerd. De wonden van de slavernij zijn bij lange na niet geheeld.

Agenda

Vrijdag 1 juli
13:30 tot 14:30
Special
Rabo Studio
Gratis
Duur
60 min
Jaar
2003
Regie
Frank Zichem

Keti Koti Filmmarathon

Katibo Yeye maakt deel uit van de Keti Koti filmmarathon. Van twaalf uur ’s middags tot twaalf uur ’s nachts kun je in de Rabo Studio van het Forum documentaires en films zien die allemaal in relatie staan tot ons slavernijverleden. De films zijn gratis te bezoeken! Kijk voor meer informatie op de pagina van Bitterzoet Erfgoed.

Keti Koti Filmmarathon