Jinpa is een indrukwekkende Tibetaanse roadmovie.

Kekexili is de naam van de spookachtige, dunbevolkte Tibetaanse hoogvlakte waar het verhaal zich afspeelt. Een ruigharige man in een leren pak en met een donkere zonnebril rijdt met zijn vrachtwagen over de uitgestrekte, met sneeuw bedekte vlakte.

Tijdens zijn reis vermaakt hij zich door uit volle borst mee te zingen met het lied ‘O Sole Mio’, dat hij op een cassettebandje heeft opgenomen. Hij rijdt per ongeluk een schaap dood en pikt een zwijgzame oude man in traditionele kledij op.

Net als de vrachtwagenchauffeur blijkt de man Jinpa te heten. Hij is op weg naar Sanak, op zoek naar de moordenaar van zijn vader. Nadat hij de man op de plaats van bestemming heeft afgezet, rijdt Jinpa de chauffeur door naar een klooster. Bezorgd over een slecht karma vanwege het gedode schaap, vraagt hij een monnik te bidden voor de ziel van het schaap. Ook het verhaal van de man verontrust hem. Hij vindt dat hij een eventuele wraakmoord moet zien te voorkomen.

Op zoek naar de potentiële moordenaar komt Jinpa in een theehuis terecht waar een kokette gastvrouw hem probeert te verleiden. In wazige zwart/wit beelden vertelt zij hem in flashback een verhaal van vroeger.

Agenda

Zondag 22 september
14:00 tot 15:36
Zaal 3
€ 10,50
Taal
Tibetaans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
86 min
Kijkwijzer
Acteurs
Jinpa, Genden Phuntsok, Sonam Wangmo
Land
China,Tibet
Regie
Pema Tseden

Misschien vind je dit ook leuk

So Long, My Son So Long, My Son

So Long, My Son

woensdag 25 september 15:50 tot 19:00
Once Upon a Time in ... Hollywood Once Upon a Time in ... Hollywood

Once Upon a Time in ... Hollywood

vrijdag 20 september 21:15 tot 00:06
Monos Monos

Monos

vrijdag 20 september 21:35 tot 23:27

De filmagenda in je inbox?

De filmagenda in je inbox?
"Indrukwekkende roadmovie"
Trouw 3352
"Ongrijpbaar en subliem"
de Volkskrant 3353

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on