Raak mij aan! Touch me!

Kostuumdrama met Johnny Depp over een jonge vrouw uit de arbeidersklasse die dankzij haar schoonheid en charme een belangrijke plek aan het hof van Lodewijk XV verwerft.

Een belangrijke plek aan het hof van Lodewijk de 15e, dat kun je wel stellen. Dolverliefd waren ze, de al wat oudere Koning Lodewijk XV en de bloedmooie jonge Madame Jeanne du Barry. Niet snel na hun kennismaking krijgt Jeanne de status van officiële minnares – de opvolgster van de meer bekende Madame de Pompadour.

Natuurlijk is het vaker gedaan: het verbeelden van de escapades aan het Franse hof. Geïnspireerd door Sofia Coppola’s Marie Antoinette  (2006) verdiepte de regisseur en actrice Maïwenn zich in het leven van Jeanne du Barry. Die, dankzij haar uitzonderlijke talenten en haar betoverende schoonheid wist op te klimmen tot de Parijse high society. Weinig komen we te weten over de wereld buiten de paleismuren, zo wordt het ook niet duidelijk of Jeanne een rol speelde in de hervormingsgolf die Lodewijk de 15e inzette. Maar dat geeft niet, er is voldoende te genieten. Het leven aan het hof, de prachtige kostuums, maar vooral het fijne acteerwerk van een goede cast, en natuurlijk Johnny Depp. Zijn eerste film na zijn spraakmakende rechtszaak. Depp is natuurlijk een fantastische koning, met altijd een licht ironische trek om zijn mond.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Jeanne du Barry.

Taal
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
117 min
Kijkwijzer
Acteurs
Johnny Depp, Maïwenn, Benjamin Lavernhe, Melvil Poupaud, Pierre Richard, Pascal Greggory, India Hair
Land
Frankrijk
Jaar
2023
Regie
Maïwenn

Misschien vind je dit ook leuk

Past Lives Past Lives

Past Lives

zaterdag 2 december 12:00 tot 13:56

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >