Raak mij aan!

Itzhak vertelt het buitengewone verhaal over het leven en de muziek van Itzhak Perlman, alom beschouwd als de grootste nog levende violist.

Perlman werkte samen met vele andere grootheden en was mede verantwoordelijk voor de gelauwerde soundtracks van o.a. Schindler’s List en Memoirs of a Geisha. Deze onthullende documentaire onderzoekt de manieren waarop Perlman's passie voor muziek hem in staat stelde om zich -ondanks uitdagende omstandigheden- persoonlijk te ontwikkelen, waardoor een genuanceerd portret ontstaat van een man wiens opmerkelijke overlevingsdrang nooit ver verwijderd is van zijn enorme vrijgevigheid en humor.

Regisseur Alison Chernick kreeg uitgebreid toegang tot Perlman en zijn omgeving. In Itzhak horen we het verhaal van obstakels en overleving, we volgen het pad van het Joodse volk vanuit de chaos binnen Europa naar de belofte van Israël, we zien de geborgenheid van het thuisfront en zien hoe humor en talent combineren met discipline en ambitie.

"Een sympathiek portret dat niet beklijft"
de Volkskrant 3396
"Een virtuoos zonder kapsones"
NRC 3551
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
82 min
Kijkwijzer
Land
Israël, VS
Regie
Alison Chernick

Misschien vind je dit ook leuk

Amazing Grace Amazing Grace

Amazing Grace

zaterdag 30 november 13:00 tot 14:37

Docs

Iedere woensdagdavond (oké, eigenlijk nog vaker): intrigerende, soms verontrustende en altijd interessante documentaires.

Docs

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on